BL: a Real Madrid őrült meccsen nyert Liverpoolban

Hírek

Ilyen nincs, és mégis van! A BL nyolcaddöntőjének legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a legrangosabb kupa két többszörös győztese csapott össze. Az Anfield Road közönsége nagy meccset látott, de aligha lett boldog a látottaktól. 

 

A meccs elején úgy tűnt, a hazaiak vért ittak, és széttépik a vendég madridiakat. Már a 4. percben zörgött Courtois hálókja. A tizenhatos sarkáról Szalah passzolt középre, és a jó ütemben érkező Nunez szépségdíjas gólt sarkazott. 1:0. 

A 14.percben Courtois akkorát hibázott, mint kiscserkész kora óta még soha. Carvajal hazaadását kellett volna kirúgnia, de bal térdével belebotlott, MOhamed Szalah pedig a kapuba vágta az ajándék labdát. 2:0. 

Negyedóra elteltével úgy tűnt, a hazaiak keményen visszavágnak a tavaly elvesztett BL-döntőért. De aki látta már futballozni a Real Madridot, az tudja, hogy ezt a csapatot még a 90. percben sem lehet leírni. Igen gyorsan jött a madridi válasz. A 21. percben Vinicius Junior balról befelé cselezett, és gyönyörűen ívelte a labdát Allison kapujába. 1:2. 

Aztán a 36. percben  Alisson megmutatta, hogy ő is tud akkorát hibázni, mint madridid kollégája. Neki is egy hazaadást kellett volna kirúgnia, de Viníciust találta el, aki nem tudott elég gyorsan elugrani a lövés elől, így a labda róla a kapuba pattant. 2:2.

Fordulás után még alig jöttek ki a csapatok, a Real Madrid máris fordított. A 47. percben Modric beívelését Militao öt méterről fejelte a kapuba. Öt hazai védő nézte közelről a produkciót, de egyik sem ugrott fel a madridistával. 2:3. 

Itt még talán visszajöhetett volna a meccsebe a Liverpool, de a szerencse is elpártolt tőlük. Az 55. percben Benzema lényegében eltörte a labdát, Vinicius passzát nagyon ügyetlenül pörgette kapura, de a lapba Gomez lábán megpattanva a tehetetlen Allison mögött a hálóban kötött ki. 2:4. 

De a vörösök szenvedése még nem ért véget, kénytelenek voltak kitámadni, ami megbosszulta magát. A középpályán labdát vesztettek, Modric indította Viniciust, aki remekül tálalt Benzema elé. Az aranylabdás a tizenhatosnál egy ügyes csellel elfektette a kapust és egy védőt, és balla a kapuba emelte a labdát. 2:5. 

A Liverpool történelmi vereséget szenvedett, innen aligha lesz visszatérés. A madridi visszavágón háromgólos hátrányból kellene felállniuk…

 

A  keddi játéknap másik mérkőzésén is vendégsiker született, Eintracht Frankfurt – Napoli 0:2. 

 

SOCIAL MEDIA