A BMW márkakereskedés a leggyorsabb elektromosjármű-töltőt telepíti az Egyesült Királyságban

Hírek Kiemelt Márkák

A lincolni márkakereskedés két ultragyors ABB Terra 360 elektromosjármű-töltőt telepített, amelyek három perc alatt 62 mérföldes (100 kilométeres) hatótávolságnak megfelelő szintre képesek feltölteni a gépkocsik akkumulátorát, így biztosítva, hogy az ügyfelek minél hamarabb útnak indulhassanak.

 

Mivel az Egyesült Királyság kormánya 2030-ig az elektromos járműveket (EV) kiszolgáló töltőállomások számának megtízszerezését tervezi, az egyik BMW márkakereskedés az elektromosjármű-forradalom élére állt. A Soper of Lincoln telepítette az Egyesült Királyság első Terra 360 töltőállomását, amely kevesebb mint 15 perc alatt képes teljesen feltölteni egy e-jármű akkumulátorát. Az új töltőkkel a Soper csapata kevesebb mint három perc alatt 62 mérföldes (100 kilométeres) hatótávolságra tudja feltölteni a járművek akkumulátorait.

Andrew Tullie, a Soper Lincoln BMW márkakereskedés vezetője így nyilatkozott az új töltőről: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Egyesült Királyságban elsőként a lincolni BMW-tulajdonosok élvezhetik ennek a legújabb töltési technológiának az előnyeit. Két Terra 360 töltőnk mindegyike négy nagyteljesítményű BMW i7 EV-t képes egy óra alatt teljesen feltölteni. Az új töltők segítségével megőrizhetjük piaci pozíciónkat, amelyet annak köszönhetően vívtunk ki, hogy márkakereskedésünk mindig a legújabb innovatív technológiákba fektetett be.”

Joe Ellwood, az ABB EV-töltési termékek marketingjével foglalkozó szakembere így nyilatkozott: „Fontos, hogy előre gondolkodjunk, valamint biztosítsuk a megfelelő infrastruktúra telepítését az autókereskedésekben és más bemutatóterekben. A lincolni Soper BMW márkakereskedés a 2022-es Elektromos Járművek Világnapja nyomán tesz lépéseket. Fontos, hogy ez a projekt egyben a Terra 360 ultragyors töltő más telepítéseinek mintapéldájaként is szolgál. Már dolgozunk olyan projekteken, amelyekben Terra 360 egységeket telepítünk az Egyesült Királyság más részein, így izgalmas látni, hogy az ügyfelek már az ország szívében is ezt az innovatív berendezést használják.”

A Terra 360 egységek két DC kimenettel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a kombinált töltőrendszerű (CCS) csatlakozó alkalmazásával egyszerre két jármű tölthető. A CCS a BMW EV-k standard töltési megoldásának számít.

Az ABB az Egyesült Királyságban a Terra 360 négykimenetes változatát is forgalmazni fogja majd, amely egyszerre akár négy jármű számára tud töltőáramot biztosítani. Ez maximalizálja a beruházás megtérülését a töltőállomások számára, mivel egy egység egyszerre akár négy jármű számára tud 90 kW-os töltési teljesítményt szolgáltatni.

 

SOCIAL MEDIA