Talán soha nem fogyott még így a pezsgő, mint most

Piac

3+1 érdekesség a Törleyről és a pezsgőről.

 

  1. A pezsgőnek van alkoholmentes változata, és még finom is!

A pezsgő alapját valódi bor adja. A nedűt speciális vákuum technológia segítségével alkoholmentesítik, így nyeri el a pezsgők íz- és zamatvilágát hordozó végső állapotát. A végeredmény egy olyan magas minőségű buborékos ital, amely akkor jön jól, ha bármilyen okból nem fogyaszthatunk alkoholt. De azoknak is szól, akik egyszerűen nem szeretik az alkoholt. Így pedig senki nem marad ki az ünneplésből, bátran és bármilyen körülmények között koccinthatunk a többiekkel!

  1. Talán soha nem fogyott még így a pezsgő, mint most. Szilveszterre kifogyhatnak a készletek!

Nem csak a hazai, de a nemzetközi pezsgőpiac is szárnyal. A nagy francia gyártók például alig győzik szállítani a szükséges készleteket. Sőt, itthon is hasonló helyzet látszik körvonalazódni. Bár még hetek vannak hátra a pezsgőbontás legfontosabb időszakáig, ennek ellenére már most nagyon fogynak a legkedveltebb pezsgőink. Idén novemberben például a Törley Alkoholmentesből  több, mint a tavalyi duplája kelt el, év végére várják a kereslet kicsúcsosodását. A fekete címkés Charmant doux-ból jelentős mennyiség fogyott novemberben, közel  600.000 palacknyit rendeltek a Törley kereskedelmi partnerei. A szezonban egy jó kiszállítási napon annyi pezsgő áramlik ki a gyár raktárából, mint egyes évközi hónapok egészében – ez akár több mint 66 kamionnyi árut is jelenthet. Megtörténhet, hogy év végére a legkedveltebb fajtákból kifogynak egyes boltok készletei – írják.

  1. Törley Józsefé volt az első hazai autók egyike, és maga okozta itthon az első közlekedési balesetet!

A világhírű pezsgőgyárosról sok mindent lehet tudni a fennmaradt dokumentumoknak köszönhetően. Az egyik legkevésbé ismert tény vele kapcsolatban, hogy gépjárművével ő okozott először balesetet Magyarországon, méghozzá a fővárosi Rákóczi úton, ahol egy utcaseprő végezte napi tevékenységét. Hozzá volt szokva, hogy a lovasszekerek kitérnek, és nem gázolják el, ezért óvatlanul lelépett az akkoriban szokatlan, 20 km/óra sebességgel érkező automobil elé, ami fellökte. Szerencsére az utcaseprőnek nem lett komolyabb baja, így Törley lovagiasan három napi bérével kárpótolta az elszenvedett tortúra miatt. Ezzel békésen lezárult az ügy, hiszen ekkortájt a KRESZ és erre vonatkozó jogszabályok még nem is léteztek. A pezsgőgyárosról érdemes még tudni, hogy a minél gyorsabb és biztosabb áruszállításhoz elsőként vásárolt teherautókat Magyarországon, s alapító tagja volt a Királyi Magyar Automobil Klubnak is, amelynek később alelnöke is lett.

+1: Észtországban imádják a magyar pezsgőt!

A Törley egyik legfontosabb külpiaci partnere Észtország, ahol nagyságrendileg milliós tételben fogy a Törley pezsgő. Vietnámban és Nigériában is ismerik a Törley pezsgőket, Vietnámban a Charmant Rouge vörös pezsgő, míg Nigériában az Excellence pezsgők a közkedveltek.

 

SOCIAL MEDIA