A 24.hu-n debütál a Compact TV új, fiatalokról szóló dokumentumfilm-sorozata

Kiemelt Piac

A sorozat hét szereplőn és hét történeten keresztül mutatja be, hogyan látják a világot a mai huszonévesek.

 

A szereplők között van csomagszállítóként dolgozó fiatal, aki szabadidejében a hálószobájában dalokat ír, egy csillogásra és hírnévre vágyó tini, aki a konteók és előítéletek világában keresi a maga igazságát, a kis dunántúli faluból francia elit egyetemre készülő fiú, aki az egész családját megtanította az elfogadásra, egy lány, aki a Fidelitasba való belépéssel találta meg azokat, akik igazán megértik, egy huszonéves kutyakiképző, akit a transzgenerációs kérdések foglalkoztatnak, egy sikeres startupper, aki az összes idejét vállalkozásának szenteli, és egy balett táncosból lett villanyszerelő, akit az áramkörök jobban izgatnak mint a rivaldafény.

A sorozat két rendezője, Balogh Rita és Akar Péter dokumentumfilmesek egy éven át tartó kutatómunka során több mint ötven fiatallal folytattak hosszabb beszélgetést, hogy kiválasszák azt a hét szereplőt, akinek történetén keresztül betekintést nyújtanak abba, hogyan gondolkodnak a „mai fiatalok”.

„Nem az a kérdés, hogy mit tudok, hanem hogy mit akarok csinálni” – fogalmazza meg pontosan az egyik szereplőnk, Benjámin. „Ha belegondolunk, ez egy sokkal összetettebb kérdés, mert ehhez nem a világot, hanem magunkat kell jól ismernünk” meséli Balogh Rita.

A dokumentumfilmesek ötletét a Compact TV karolta fel. „Azt látjuk, hogy a cégek és tartalomszolgáltatók is akadályokba ütköznek mikor a fiatalokat szeretnék megszólítani, hiszen gyakran csak a felszínt kapargatják. Ez a sorozat tűpontosan reagál azokra a sokszor negatív sztereotípiákra, amely az idősebb generációk fejében kialakult a fiatalokat illetően. Mi úgy látjuk, hogy egy nagyon érzékeny és cselekvésre kész korosztályról van szó, akik szívesen hallatják a hangjukat, ha sikerül őket megszólítani” – mondta Fränk Barbara, a Compact TV vezető producere.

Az alkotók a kész sorozattal keresték meg a 24.hu-t, akik fontosnak és aktuálisnak találták a tartalmat. „A 24.hu-nal kiemelten fontosnak tartjuk, hogy érdekes emberek valódi történeteit mutassuk be, erre törekszünk napi munkánk során minden anyagunkban és ez alapján választottuk ki ezt a sorozatot is, amelyben különösen szeretjük, hogy fiatal emberek friss gondolatait és sorsát viszi képernyőre” – mondta Szigeti Péter, a 24.hu lapigazgatója.

A sorozat december 8-tól csütörtökönként lesz látható a 24.hu felületein.

 

SOCIAL MEDIA