Tantermet újított fel a Lenovo

Kiemelt Márkák

Idén már hat éve, hogy a Lenovo Foundation útjára indította a Love On hónapot, a szeretet hónapját, amit a vállalat az önkéntes munkának szentel. Ennek keretében idén többek között az üllői gyár a helyi iskola informatikai termének fejlesztéséhez járul hozzá a dolgozók önkéntes munkájával és laptopok adományozásával.

 

A felújított terem dekorációjának alapját a Lenovo által meghirdetett, az iskolában Sajtosné Öllei Andrea tanárnő által levezényelt “Milyennek képzelsz egy okos tantermet?” című rajzpályázat adta. A beérkezett több mint ötven pályamű közül a zsűri Pénzes Jázmin, 8.z/b. osztályos tanuló rajzát választotta a legjobbnak, így az ő elképzelései szerint újították meg a Lenovo önkéntesei az Álomszobagyár csapata vezetésével a a tantermet.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Lenovo mintegy 4000 önkéntes dolgozóval 15 000 óra önkéntes munkával vesz részt 140 különböző segítő programban ebben a hónapban” – mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója. „Az üllői iskolában végzett önkéntes munka mellett 23 Lenovo ThinkBookot és 1 projektort is ajándékozunk az intézménynek. Reméljük, hogy mindezzel hozzá tudunk járulni a pedagógusok munkájának megkönnyítéséhez és a gyerekek tudásának fejlesztéshez.”

A Lenovo Foundation célja az, hogy az önkéntes munkával vissza tudjon adni a közösségnek” – mondta el Zólyomi Szabolcs gyárvezető. „Az üllői üzemünk a Lenovo első gyártóüzeme Európában, hálásak vagyunk az itt dolgozó kollégáknak, akik közül többen is a városban élnek, gyermekeik az iskolában tanulnak, ezért fontos volt számunkra, hogy olyan munkát végezhettünk, amivel számukra is értéket teremthetünk.”

Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere az önkéntes akcióval kapcsolatban elmondta, hogy a városnak is nagy segítség, ha egy közelben működő vállalat támogatást nyújt valamelyik intézménynek. „A jelenlegi nehéz helyzetben kiemelt jelentőséggel bír ez a kezdeményezés, a Lenovo önkéntesei által elvégzett felújítás és az ajándék eszközök is nagyban növelik majd a diákok komfortérzetét és támogatja a napjainkban egyre fontosabb informatikai fejlődésüket.”

 

SOCIAL MEDIA