Tovább folytatja a Lidl Magyarország a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet támogatását

Kiemelt Piac

Három évvel ezelőtt döntött úgy a Lidl Magyarország, hogy a hátrányos helyzetű családok támogatása mellett segíteni kívánja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének fejlesztését. A vállalat akkor havi 5 millió forint, vagyis éves szinten 60 millió forint értékű élelmiszer biztosítását garantálta.

 

„Piacvezető vállalatként társadalmi felelősségvállalásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk, így különösen büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt időszakban nagy terhelés alatt álló egészségügy fejlesztéséhez, a gyerekek gyorsabb felépüléséhez hozzájárulhatunk. Vállalatunk 2019 óta összesen 182 millió forint értékben biztosított adományokat, és a következő egy év során a megállapodásunk értelmében további 78 millió forint értékben hívhat le élelmiszereket a kórház” – emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az áruházlánc összesítéséből kiderül, hogy az elmúlt 1 év során 29 kamionnyi adományt szállított a kórház élelmezési osztályára, amelyek többek között 6 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, 8,8 tonna friss húst, 2 tonna sajtot, 8500 ezer liter tejet tartalmaztak, de bébiételek, konzervek, és alapvető élelmiszerek is megtalálhatóak voltak. Mindez azért is jelentős, mert az adományok döntő többsége hazai beszállítóiktól származik.

Az adományok összetételét minden hónapban a kórház élelmezési vezetője állítja össze, ügyelve a változatos, egészséges étrendre és a különféle diéta típusokra is.

Palócz Norbert, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gazdasági igazgatója, aki többek között az élelmezési ellátás területért is felel, elmondta: „A Lidl Magyarországnak köszönhetően a jobb minőségű alapanyagok alkalmazásával, például friss húsokkal, zöldségfélékkel, friss gyümölcsökkel, illetve tejtermékek és bébiételek biztosításával kiszélesítette a különböző diéta típusokban a beteg gyermekeknek adható hideg, meleg ételek és termékek választékát. 2019 március óta nagy előrelépés volt, hogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Alapítványán keresztül ezt az élelmiszer adományt a Lidl a Kórház részére biztosítja, ezáltal a kis beteg gyermekek, illetve a velük itt tartózkodó szüleik, kísérőik véleményei és visszajelzései az általánosan elterjedt kórházi élelmezésről pozitívan megváltozhattak, amely magában hordozza egy komfortosabb kórházi ellátás biztosítását. A következő év folyamán a Lidl további egy évig segíti élelmiszer adománnyal az Intézményt, éves szinten 78 millió forint értékben. A 2022. évben világszerte jelentősen megemelkedtek az élelmiszer árak, ezért is nagy segítség a Kórház részére ismételten a Lidl élelmiszer adománya.”

A támogatás meghosszabbításával a vállalat a 2019-es együttműködés óta összesen 260 millió forint értékben biztosít adományokat a gyermekkórház számára – írják.

 

SOCIAL MEDIA