A londoni Sotheby’s állítja ki Robbie Williams festményeit

Hírek Kiemelt

Robbie Williams Ed Godrich-csal összesen tizennégy alkotást állít ki, és a művek mindegyike egy-egy olyan női nevet visel, amely Williams sráckorában volt népszerű szülővárosában, Stoke-on-Trentben.

 

„Tetszik nekünk a neveket övező homály: egykor ezek nagyon elterjedt nevek voltak, de ma már nem gyakoriak. Számunkra ezek a nevek a ’80-as éveket jelentik, egy olyan kort, amely nagy hatással volt ránk és inspirálja a művészetünket” – mondja az énekes.

A 48 éves zenész úgy érezte, most érkezett el az ideje annak, hogy megosszák a világgal a Williams Godrich művésznéven futó projekt kreatív vízióit. A hatalmas fekete-fehér képekkel az a céljuk, hogy a látogatók a művek által érezzenek egyfajta pozitivitást és kíváncsiságot, és minden alkalommal új elemeit vegyék észre a képeknek, amikor rájuk néznek. A festmények egy ötéves kollaboráció gyümölcsei, az angol énekes alkotótársa Ed Godrich dizájner volt – írja a Nők Lapja.

„Robbie és Ed úgy tekintenek a festményekre, mint amik egy család részei. Ugyanaz a vizuális nyelv jellemző minden munkára. De ha előttük állunk, látjuk, mennyire különböző karakterűek. Minden egyes képnek egyértelműen megvan a sajátos vizuális hangulata. Koherencia, ambíció és hitelesség. Ez a három dolog jut eszembe, amikor ezek előtt a munkák előtt állok” – jellemezte a műveket Hugo Cobb, a Sotheby’s kortárs művészeti specialistája.

A Fekete-fehér festmények című kiállítás május 25-ig lesz látható a londoni Sotheby’s-ben.

 

Fotó: Sotheby’s

 

SOCIAL MEDIA