„A felhasználóknak elegük lett abból, hogy alárendeltek és kiszolgáltatottak a pénzügyi szektor szereplőinek”

Kiemelt Piac

A magyar szakemberek által fejlesztett BENKER az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely teljes egészében blokklánc technológiával működik.

 

A BENKER idén induló szolgáltatásaira az év elején tette lehetővé ügyfeleinek az előregisztrációt, és pár hónap alatt már több mint ötezer európai érdeklődő szavazott bizalmat a pénzügyi piacot forradalmasító szolgáltatónak, jelentősebb reklám, hirdetés vagy egyéb marketingtevékenység nélkül – írják.

„A felhasználóknak elegük lett abból, hogy alárendeltek és kiszolgáltatottak a pénzügyi szektor szereplőinek. A BENKER iránti bizalom mutatja: az embereknek hatalmas igényük van arra, hogy szolgáltatójuk 24/7-ben elszámoltatható legyen, és saját maguk irányíthassanak, dönthessenek pénzügyeikben úgy, hogy erre technológiai garanciákat is kapnak” – vallja Bodnár Viktor, a BENKER társalapítója, vezérigazgatója.

A Litván Nemzeti Banktól kapott elektronikuspénz-kibocsátói engedélyt követően a tervek szerint az Európai Unió teljes területén jelen lesz a BENKER, amelynek működése nemcsak a filozófiájában, hanem a technológiát tekintve is alapjaiban tér el a hagyományos bankokétól. A pénzügyi szolgáltató egy saját fejlesztésű, kifejezetten a pénzügyi szektorra tervezett hibrid blokklánc rendszert használ, NATRIX néven. A rendszer egy korábbi verziója már évek óta megbízhatóan működik, egyesítve a nyílt és konzorciumi blokkláncok legtöbb előnyét. Megfelel minden hatályos GDPR-, bankbiztonsági és pénzügyi szabályozási követelménynek is – teszik hozzá.

 

Fotó: Federico Beccari/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA