Főműsoridőben hasít az RTL Magyarország

Márkák

A fő célcsoportban, főműsoridőben az RTL Magyarország nyert az elmúlt héten és az RTL Klub lett a legnézettebb hazai csatorna – adta hírül a médiavállalat közleménye. 

 

Csoportszinten, főműsoridőben továbbra sem talál kihívóra az RTL Magyarország! A 18-49-es célcsoportban az RTL Magyarország 28 százalékos lineáris közönségarányt ért el fő riválisával (26,9%) szemben. A cégcsoport hazai zászlóshajója, RTL Klub 12,7%-os lineáris közönségaránnyal lett az elmúlt hét legnézettebb hazai televíziós csatornája a 18-49 évesek körében, főműsoridőben. Az idén 25 éves tévéadó az elmúlt héten hat estét nyert meg a fő célcsoportban, és itt futott a hét legnézettebb műsora is: a szombat esti A mi kis falunk 16,5%-os lineáris SHR-rel nyerte a hetet.

 

10-ből 8-at vitt az RTL Klub

A Top10-es listán egyébként 8 helyen az RTL Klub műsorai (a már említett A mi kis falunk mellett négy Keresztanyu, az RTL Híradó pénteki, a Fókusz szerdai adása, valamint a Pretty Woman című film) szerepelnek.

 

Éves csúcson az RTL+

A 15. héten 6,2%-os főműsoridős közönségaránnyal a Film+ lett a legnézettebb kábelcsatorna, az RTL+ pedig 1,5%-os prime nézettségével az elmúlt bő egy év legjobb eredményét szállította, köszönhetően elsősorban a hétvégi filmjeinek, illetve az Európa Liga mérkőzéseinek.

A legnézettebb kábeles tartalom egyébként az április 16-án a Film+-on sugárzott Wonder Woman volt 9,4 SHR%-rel.

 

NőComment! videó a TOP3-ban

A mi kis falunk a digitális térben is hódít: 700 ezer felett jár a sorozat longform tartalmaihoz kapcsolódó videóindítások száma. Az rtl.hu-n regisztrált videóindítások száma csaknem 950 ezer lett az elmúlt héten: a top tartalmakat az RTL Híradó és a Fókusz adta, de a nagypéntek este az RTLII-n sugárzott NőComment! egyik videója is 55 ezer VV-t ért el.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés, Live+ Live+aslive+vendég, live+kumulált tsv+vendég,18-49, főműsoridő(1900-2259), Lineáris shr%(a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), amr, 2022.15. hét, RTL+: 2021. 04. hét – 2022. 15. hét Gemius Prism, 4+ rtlmost, RTL.hu web+app, total videoview, Pageview 2022.04.19-én lekért adatok alapján

 

SOCIAL MEDIA