Cseh Lászlóval kampányol a Vadaskert Gyermekpszichiátria

Hírek Kiemelt

Cseh László világ- és Európa-bajnok úszóval forgatta adó 1%-os kampányfilmjét a Vadaskert Gyermekpszichiátria. A harminc éve működő intézmény azért fordult a nyilvánossághoz, mert az utóbbi időkben ötszörösére nőtt a szorongó, depressziós gyerekek száma.

 

A kisfilm a Vadaskert falai között készült, alacsony költségvetéssel. A videóban feltűnő fiatalok gyermekvédelmi okokból nem a kórházi ápoltjai, hanem a dolgozók gyermekei, akik önként vállalták a színészi játékot a szombati délelőttön.

“Az volt a célunk, hogy képi játékokkal, különféle vizuális megoldásokkal indirekt formában megmutassuk mindazt a feszültséget, amely a gyerekek lelkében az elmúlt hónapok során felgyülemlett. Szeretném megköszönni kis színészeinknek a tökéletes helytállást” – mondta Szalai Roland, a klip rendezője.

“Szorongás, depresszió, önsértés – ezek a problémák a gyerekeket sem kímélik. Közfeladatokat ellátó intézményként naponta többször fékez nálunk a mentő, egyre több a súlyos eset. Az 1%-os felajánlásokból befolyó összeget elsősorban a kapacitás növelésére kívánjuk fordítani, hogy minél több családnak tudjunk segíteni, hiszen, ha a családok nincsenek jól, akkor a gyerekek sem lehetnek egészségesek. Emellett a kórházi körülményeket is folyamatosan fejlesztjük” – mondta el dr. Tárnok Zsanett, a Vadaskert Alapítvány igazgatója.

“Élsportolóként tudom, hogy a testi jóllétünk mellett a mentális egészségünk ápolása is kulcsfontosságú. A gyerekek védtelenek, fontos, hogy mi, felnőttek segítsünk nekik” – mondta Cseh László. A hamarosan apai örömök elé néző úszóbajnok emlékszik, hogy gyerekkorában neki is jól jött volna egy kis segítség. “Szerencsére a sportolást soha nem teherként éltem meg, mindig is nagyon vágytam a sikerre az uszodában. Néha talán túlságosan is, a görcsös akarás azonban olykor hátráltató tényező. Szerintem az a legfontosabb, hogy megtudjuk, mi zajlik le a gyerekek lelkében, ehhez pedig beszélgetnünk kell velük.”

Alkotók listája

Rendező/operatőr: Szalai Roland

Rendezőasszisztens: Bálint Mátyás

Gyerekek neve: Franciska, Edit, Pali, Gergő, Laura, Misó, Lencsi

Fotó/werk: Éder Veronika

PR-ügynökség: Astoria Agency

 

SOCIAL MEDIA