A Márkamonitor rádióműsor mai vendégei Schieber Anita és Günzer Tamás bortermelők

Kiemelt Márkák

Van egy mondás, amit két verzióban is szoktak emlegetni. „A jó bornak nem kell cégér”. De hallottuk már azt is: „A jó bornak is kell a cégér.” Mi inkább az utóbbi verziót támogatjuk.

 

A Bor és Piac szaklap tíz éve indította el a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat.  A verseny kétfordulós, előbb a borszerető közönség szavazhat az interneten a kedvenceire, majd a szakértő zsűri látogatja meg a döntőbe jutott birtokokat, kategóriánként a három legtöbb szavazatott kapott birtokot.

Idén Kisbirtok kategóriában a szekszárdi Tringa, Középbirtok kategóriában a badacsonyi Borbély Családi Pincészet lett az első. A Nagybirtok kategóriában – a díj történetében először – holtverseny alakult ki az élen, így két győztest avattak: a szekszárdi Schieber Pincészetet és a villányi Günzer Tamás Pincészetét.

A mai műsorban a két győztes képviselőivel, Schieber Anitával és Günzer Tamással beszélgetünk. Megismerjük a két kiemelkedő birtok történetét, a tulajdonosoknak a borról, a vendéglátásról, a minőségről vallott nézeteit. Beszélgetünk a borpiac trendjeiről, a piaci helyzetről, a borturizmusról, a borvidéki összefogásról. Azt is megkérdezzük, mit terveznek a győztesek a közeljövőre, és hogy a kommunikációjukban hogyan fogják használni az elnyert címet.

Végül, de nem utolsó sorban üzenünk a fogyasztóknak: igyanak magyar bort – persze csak mértékkel!

 

A műsor online is hallgatható a jazzy.hu oldalon. A korábbi adások podcast formában meghallgathatóak a Márkamonitoron.

Hangoljatok este 7-kor a 90.9 Jazzy rádióra!

 

Szakács László főszerkesztő

 

 

SOCIAL MEDIA