A Budapesti Corvinus Egyetem részt vesz az idei Kutatók Éjszakája programsorozatán 2021. 09. 24-én

Inspiráció

A tudomány és kutatás iránt érdeklődőket idén újra nyitott épületekkel, péntek estébe nyúlóan várja a Corvinus Egyetem szeptember 24-én, a Kutatók Éjszakáján. A Corvinus – képzési portfóliójával összhangban – elsősorban a gazdaság- és társadalomtudományok iránt érdeklődőknek kínál izgalmas előadásokat, workshopokat, beszélgetéseket és játékokat.

 

Aki rászánja ezt a délutánt tudományos horizontja szélesítésére, többek között a következő programok közül válogathat:

A két előadás között megpihenőket pedig vitaszínházzal és játékokkal várják a szervezők:

  • Milyen a börtönbüntetés utáni első hónap szabad emberként? – a szabadulásra felkészítő társasjátékből megtudhatja, aki elég bátor a rab szerepébe bújni.
  • Versengő vagy türelmes vagy? – ezzel a játékkal az egyéni közgazdasági preferenciákat lehet tesztelni.
  • Akinek pedig volt már valaha körbetartozási problémája, mindenképpen játssza le ezt az interaktív pénzügyi játékot Csóka Péter egyetemi tanárral, a játékelmélet és pénzügy kutatójával. Új kutatása eredményeit majd ő mondja el, de annyit azért előzetesen elárulhatunk, hogy a közgazdaságtanban szerencsére majdnem minden problémára van megoldás.

Ahogy a legtöbb egyetem, idén a Corvinus is hibrid formában rendezi meg a Kutatók Éjszakáját, így az előadások egy részére online lehet becsatlakozni, sok programra viszont az Egyetem épületébe, személyesen várják a szervezők az érdeklődőket.

A Corvinus Egyetem Kutatók Éjszakájára tervezett teljes programkínálata itt böngészhető.

 

Fotó: Trent Erwin / Unsplash

 

SOCIAL MEDIA