A TCL a tévé-márkák közt első az IoT eszközök terén

Kiemelt Piac

A TCL Electronics (1070.HK) az elsők között teljesítette a nemzetközileg is elismert auditáló szervezet, a TÜV Rheinland kiberbiztonsági szabványát (ETSI EN 303 645). Ez az egyetlen olyan tanúsítvány, amelyet világszerte egységesen elfogadnak a fogyasztói IoT eszközök biztonságos működésének akkreditálására.

 

“A TCL-nél büszkék vagyunk rá, hogy az elsők között teljesítettük a TÜV Rheinland szabványát, amelynek köszönhetően egy elismert, független szervezet erősített meg abban, hogy jó úton járunk – mondta el Kevin Wang, a TCL Industries Holding vállalat és a TCL Electronics vezérigazgatója. – A fogyasztói IoT-eszközök és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások személyes adatokat tárolnak. Ez a tanúsítvány igazolja, hogy eszközeink működése megfelel az általános adatvédelmi rendeleteknek.”

A szóban forgó szabvány (ETSI EN 303 645) 13 rendelkezést határoz meg az IoT-eszközök biztonságának felmérésére vonatkozóan. Az ETSI illetékes bizottsága úgy tervezte meg a szabványt, hogy az felderítse az intelligens eszközöket érintő nagyszabású, elterjedt visszaéléseket. Ennek érdekében már a tervezés szakaszában vizsgálják a termékeket, egyúttal a jövőbeli gyártási sémákat is meghatározzák.

Fontos továbbá az is, hogy a szabvány nem csak a termék információbiztonsági szintjét méri fel, de egyúttal elősegíti a fogyasztók kiberbiztonsági tudatosságát is, és növeli az IoT termékekbe vetett bizalmat – ez a tanúsítvány az iparág, a tudomány és a kormányzat képviselőinek véleményét képviseli.

 

SOCIAL MEDIA