A Sony új szintre emeli a surround hangzást a HT-A9-cel

Tejszínhub

A Sony  bemutatta a HT-A9-et – a surround hangzás új éllovasát, mely igazán különleges élményt nyújt 360 fokos térhatású hangzásával a felhasználók számára.

 

Sokoldalú elrendezés bármilyen típusú nappaliba

Nincs szükség a bútorok átrendezésére vagy a hangszórók pontos elhelyezésére. A HT-A9 az egyes hangszórókban elhelyezett kettős mikrofonok segítségével zseniálisan méri a hangszórók relatív magasságát és helyzetét a hangtér-optimalizálással. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer tizenkét fantomhangszórót hozzon létre az ideális pozícióban, és teljesen körbevegye a szobát, magával ragadó 360 fokos térbeli hangzással. A hangtér-optimalizáció aktiválásához a tévéképernyőn a kezdeti menüből válaszd ki az Easy Setup funkciót, akár azonnal a beüzemelés után, akár néhány hónappal később. A négy hangszóró vezeték nélkül csatlakozik a vezérlődobozhoz, így nem lepik el hangszórókábelek a nappalit[1].

 

Innovatív hangszóró kialakítás

A HT-A9-et élvonalbeli technológiákkal tervezték, hogy biztosítsa a 360 fokos térhatású hangleképezéshez szükséges kiváló hangminőséget. A hangszórók X-Balanced hangszóróegységekkel rendelkeznek, melyek sajátos téglalap alakja segít, hogy maximalizálják a membránfelületet a gazdagabb basszusok, valamint a hangnyomás és a hangtisztaság megőrzése érdekében. A hangszórók új, széles hatósugarú mélysugárzóval is rendelkeznek, amelyek a homorú alak mélységének minimalizálásával csökkentik az üreghatást. Ez a 19 mm-es puha domború magassugárzóval együttműködve tiszta, természetes hangzást ad vissza a magas frekvenciákon. Ráadásul a felfelé sugárzó hangszórókkal a hang visszaverődik a mennyezetről, ami magával ragadó hangzást eredményez. A hangszórók ferde élekkel is rendelkeznek, hogy csökkentsék a hang elhajlását.

Az alacsony frekvenciák kezelésére szolgáló, opcionális mélynyomó használata lehetővé teszi, hogy az minden korábbinál nagyobb hatású és erőteljesebb hangzást adjon vissza. Két modell áll rendelkezésre, amelyeket úgy terveztek, hogy mélyebb basszusokat, tisztább hangot és extra hanghűséget hozzanak ki mindenből, amit hallgatsz. Az SA-SW5 300W-os mély, gazdag basszust biztosít egy passzív hangsugárzóval ellátott 180 mm-es hangszóróból. Az SA-SW3 200W-os hangzást nyújt egy kompakt basszusreflex mélynyomóból, 160 mm-es hangszóróval.

 

Kiváló zeneminőségben

A csúcsminőségű hangszóróegységek révén élvezhetjük a tökéletes hangminőséget. A 360 Reality Audio[2]  az Amazon Music HD, a Deezer, a nugs.net és a TIDAL[3][4] kínálatában elérhető. A hangszórók DSEE ExtremeTM funkcióval is rendelkeznek, amely az Edge-AI-t használja a tömörített digitális fájlok valós idejű felskálázására, ami visszaállítja a tömörítés során elveszett magas hangtartományt, így gazdagabb, teljesebb hallgatási élményt nyújt.

 

Lágyabb, tisztább mozgás az élénk játékmenetekhez és a magával ragadó filmekhez

Az új HT-A9 surround hangrendszerrel a filmek és a játékok igazán valósághűnek tűnnek. A HT-A9 házimozi rendszeren keresztül történő lejátszáskor megmarad az eredeti képminőség, így teljesen belemerülhetünk a filmekbe, és a játékok is sokkal izgalmasabbak és valósághűbbek. Kedvenc programjainkat 8K HDR és 4K 120 felbontásban élvezhetjük, sőt a HT-A9 a Dolby Vision technológiával is kompatibilis.

 

Sony TV-kkel a legjobb

A HT-A9 a kompatibilis BRAVIA TV-kkel[5] párosítva, a mellékelt kábellel és az Acoustic Center Sync segítségével a legjobb kép- és hangminőséggel biztosítja a tökéletes audiovizuális élményt. Az Acoustic Center Sync funkció még nagyobb átélést biztosít azáltal, hogy pontosan összehangolja a hang és a képernyőn megjelenő tartalom helyét. A párbeszédet pontosan onnan hallja, ahol a karakter a jelenetben áll.  A BRAVIA™ TV-k új választékához csatlakoztatva minden tökéletesen összeáll. Az integrált felhasználói felülettel a házimozi rendszer beállításai automatikusan megjelennek a BRAVIA Quick Setting menüben[6].

 

Élvezd a zenét az egész családdal

A Chromecast és az Apple Airplay 2 segítségével könnyedén elérhetünk olyan népszerű zenei szolgáltatásokat, mint a Spotify, és streamelhetjük kedvenc albumainkat és lejátszási listáinkat. A hatalmas hallgatási területnek köszönhetően mindenkinek a legjobb hely jut a házban, így kedvenc számaink családi élménnyé válnak.

Bluetooth®-kompatibilis eszközökkel egyszerűen kapcsolódhatunk hangszóróinkhoz, vagy csatlakoztathatjuk hangszóróinkat az internethez a beépített Wi-Fi segítségével, így azonnal hozzáférhetünk a zenei szolgáltatásokhoz, és streamelhetünk a hálózaton lévő eszközökről.

 

Könnyű kezelés

A HT-A9 kompatibilis a Google Assistant[7] funkcióval rendelkező, Chromecast beépített eszközökkel vagy az Amazon Alexa funkcióval rendelkező eszközökkel[8], hogy zökkenőmentes zenehallgatási élményt nyújtson. A HT-A9 a Google Home alkalmazás segítségével hozzáadható a hangszórócsoportunkhoz, így hangvezérléssel irányítható a zenelejátszás, a hangerő beállítása és számos más funkció.

 

Letisztult kialakítás

A HT-A9 a Sony legújabb omnidirekcionális blokkdizájnjával rendelkezik. A hengeres forma egyetlen tömör blokkot alkot, amely 360 fokos térbeli hangzást biztosít. Tökéletesen illeszkedik a falhoz, sík hátsó felülettel. A világos gyöngyház szürke színt úgy tervezték, hogy kiválóan illeszkedjen a falakhoz, polcokhoz és egyéb belső dekorációkhoz.

 

Könnyű beállítás

A HT-A9 beüzemelése rendkívül egyszerű. A surround hangrendszer szinte azonnal üzemkész – egyszerűen csak dugjuk be a konnektorba, majd HDMI kábelen keresztül csatlakoztassuk a tévéhez, és kapcsoljuk be[9].

 

  • A HT-A9 modell 2021 szeptemberétől lesz elérhető.
  • Az SA-SW5 opcionális mélynyomó 2021 szeptemberétől lesz elérhető.
  • Az SW-SW3 opcionális mélynyomó 2021 szeptemberétől lesz elérhető.

 

[1] Váltakozó áramú konnektor szükséges

[2] A Sony | Music Centre alkalmazás letöltése szükséges. Előfizetés kompatibilis online zeneszolgáltatásra, valamint harmadik féltől származó feltételek, fiók és díjak alkalmazhatók. Előfordulhat, hogy a kompatibilis szolgáltatások bizonyos országokban/régiókban nem állnak rendelkezésre. Az alkalmazás és a szolgáltatás kompatibilitásának ellenőrzéséhez látogasson el a www.sony.net/360RA/ weboldalra.

[3] A legújabb szoftverfrissítéssel elérhető. Az elérhetőség országonként eltérhet.

[4] Az Amazon Music HD, a Deezer és a nugs.net a legújabb szoftverfrissítéssel válik elérhetővé

[5] A BRAVIA™ Acoustic Center Sync funkció a Z9J sorozat, az A90J sorozat, az A80J és az X95J sorozat esetében működik. A termék elérhetősége országonként eltérhet.

[6] Az integrált felhasználói felület a következő modellekkel működik: Z9J sorozat, A90J sorozat, X95J sorozat, X85J sorozat és X80J sorozat. A termék elérhetősége országonként változik.

[7] A Google Assistant nem minden nyelven és országban/régióban érhető el.

[8] Az Amazon Alexa bizonyos országokban/régiókban érhető el

[9]  LAN, HDMI IN és HDMI OUT (eARC) segítségével élvezheti a surround hangzás élményét.

 

SOCIAL MEDIA