Ő lett a Mestercukrász!

Tejszínhub

A 39 éves zalaszentgróti rendőrnő, Sznopek Veronika lett a Finálé győztese: ő Magyarország Mestercukrásza és az ötmillió forintos fődíj tulajdonosa.

 

Verus győzelmi tortájának éke egy babérkoszorú, ami a többi levélhez hasonlóan rizspapírból készült. Az öregített fondanttal burkolt tortájának alsó szintjét whiskys csokoládékrémmel töltötte, a vaníliás piskótákat pedig áfonyás locsolóval is átitatta. A felső emelet tokaji aszús-balzsamecetes csokoládékrém, de volt benne egy pirított kakaóbabos roppanós réteg is. Tányérdesszertje szablé-korongok közé töltött áfonyás csokoládékrém volt, ropogós meringue-gel a közepén, áfonyamousse-szal, macha-ropogóssal, temperált csokikoronggal és égetett meringue-gel az oldalán.

A verseny második helyezettje, Menyhárt Kornél egy harsogóan sárga színű barackos-mangós mousse-tortát készített a tetején egy izomalt koronával, és temperált fehércsoki díszekkel, mindezt pedig egy grillázs díszdobozra tálalta. Tányérdesszertje egy namelaka mousse volt, közepében macha-teás és barackos betéttel, mellette temperált csokidíszekkel és ropogós mandulamorzsával, tetején pedig csokiganázzsal.

A Fináléra a zsűri is kibővült: Liptai Claudiához, Enzsöl Balázshoz és Juhos Józsefhez Sárközi Ákos séf csatlakozott. A négytagú zsűrinek minden érvet számításba véve kellett eldöntenie, hogy ki legyen az, aki a Fináléban mindent visz: a bohókás Kornél, vagy a tökéletességet makacsul hajszoló Verus.

 

Luca és Kornél a Fináléban újra egymásra talált!

Verus és Kornél a Fináléban 2-2 segítőt választhatott maga mellé. Magától értetődő volt, hogy a srác versenybeli kiszemeltje mellett teszi le a voksát.

 

Kornél fejmosást kapott a séfektől: „A Fináléban már nem lehet bénázni!”

A finalista több alkalommal is olyan hibát követett el az utolsó sütés során, ami a séfek nemtetszését váltotta ki.

 

Verusnak többször újra kellett terveznie a Finálé során Verus számára nem volt zökkenőmentes az út a győzelemig, több eleme sem úgy sikerült a Fináléban, ahogy azt eltervezte.

 

Így értékelte Sárközi Ákos a két finalista desszertjeit!

A Mestercukrász zsűrije plusz egy fővel kibővült a Fináléra, hogy minél objektívebb értékelést adhassanak a mindent eldöntő sütés után.

 

A Mestercukrász győztese: Sznopek Veronika

Az édesszájú Konyhafőnök Fináléjában Verus és Kornél csapott össze, azonban csak egyikük vihette haza az 5 millió forintos fődíjat és a Mestercukrász címet.

 

Verus: „Ez volt életem legjobb sütése!” –

EXKLUZÍV interjú a Mestercukrász győztesével Verus, aki soha életében nem nyert, még tombolán sem, élete eddigi legdurvább kalandjaként tekint a Mestercukrászra, és kimondhatatlanul boldog, hogy ő viheti haza a fődíjat. Ha kíváncsi vagy, hogy mire költi majd a nyereményét, nézd meg vele készült extra videót!

 

Kornél: „Ez a konfetti nem csak a Verusnak szólt!”

Kornél – annak ellenére, hogy Verus szerezte meg a Mestercukrász címet – úgy érzi, hogy rengeteget nyert ezzel a versennyel, és már most azon töri a fejét, hogyan tovább.

 

EXTRA: „Nagyon nehéz döntés volt!” – Interjú Balázs séffel és Joci séffel

A Mestercukrász séfjei az extra videóban elárulják, hogy miért Verusnak ítélték oda a fődíjat.

 

 

 

A műsor epizódjai az RTL Most+ platformon megtekinthetők.

RTL Most+ kódját kérje szolgáltatójától. A szolgáltatók listáját az alábbi linken érheti el: www.rtl.hu/rtlmostplusz

 

A műsor hivatalos oldalai:

www.rtl.hu/mestercukrasz

https://www.facebook.com/akonyhafonok

https://www.instagram.com/akonyhafonok/

 

SOCIAL MEDIA