Elkezdődött a Gallery Weekend Budapest 2021 kortárs képzőművészeti fesztivál

Inspiráció Kiemelt

3 nap, 14 galéria, napi 2 alkalommal induló 5 ingyenes, vezetett galériatúra és izgalmas extra programok! Ezt és még ennél is több, igazán különleges kortárs művészeti élményt tartogat ezen a hétvégén a Gallery Weekend Budapest! Ne maradj le a 2021. június 18-20. között a Kortárs Galériák Egyesülete által immár 7. alkalommal megrendezett Gallery Weekend Budapestről, a nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseményéről, amely jól ismert magángalériák tárlatvezetésein és exkluzív túráin keresztül ad lehetőséget a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására.

 

„A kortárs művészet engem kifejez ki” – így szól az idei Gallery Weekend Budapest mottója. A művészet az egyik legmeghatározóbb önkifejezési forma, amely nem csupán elgondolkoztat vagy szemet gyönyörködtet, hanem egyúttal segít azonosulni önmagunkkal. A kortárs művészet a jelenből táplálkozik, így még könnyebben találhatunk kapcsolódódást az egyes művek témája és saját világunk között. Fedezzük fel mindezt az idei esemény 14 kortárs galériájának segítségével.

A nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozat galériái – acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és a VILTIN – a három nap folyamán 12:00-18:00 óra között várják az egyéni látogatókat, emellett a szervezett galériatúrák napi két alkalommal, 5 túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a kislétszámú csoportokat. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről, a világ újra nyitásának ünnepléséről és engedjük, hogy a művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk.

 

Gallery Weekend Budapest galériatúrák:

A Gallery Weekend Budapest idei eseménysorozatában 5 különböző galériatúrán vehetünk részt 3 napon át, napi két alkalommal:

A túra – Az A túrát a Várfok Galéria – Herman Levente “Magánélet” című kiállításával kezdjük, majd a MissionArt Galéria – Csabai Renátó kiállítását látogatjuk meg. A túrát Kálmán Makláry Fine Arts Gallery: “Magyar Párizs III“ – Válogatás a Párizsi Iskola magyar származású szobrászainak alkotásairól szóló kiállítás megtekintésével zárjuk.

B túra – A B túra az Einspach Fine Art & Photography nyitó tárlatánál indul: Grayson Perry, Magdalena Abakanowicz, Hetey Katalin, Z. Gách György, Drozdik Orshi, Makai Mira, Fajó János, Tombor Zoltán és Glázer Attila: “I Whisper to My Past Do I Have Another Choice” címmel, majd az acb Galéria – Bak Imre: „Helyzet”, acb Attachment: Mátrai Erik: „xyz”, című kiállításokat nézzük meg.

C túra – A C útvonalon a Deák Erika Galéria előtt találkozunk, ahol „A kétely és csodálkozás bősége” – Szűcs Attila kiállítását tekintjük meg, ezután a Knoll Galéria Budapest – „A solastalgia kora” – Birkás Ákos, Bartosz Kokosinkski, Paul Horn, Nemes Csaba, W. Horváth Tibor, Fercsik Mariann és Horváth Gideon kiállítása következik, majd a VILTIN Galéria – Rózsa Luca SáraHeavy Chains of Sentimentalism” című kiállításával zárjuk.

D túra – A D túránál a Glassyard Gallery – PUKLUS Péter kiállítása a találkozónk helyszíne, majd az INDA Galéria – „Ha a feketét egy fogalommal keverem össze. Visszafelé.” – Koronczi Endre kiállítását tekintjük meg, amit zárásul a MyMuseum – „Beszélgetések magammal” – Barbara Moura, Szendrő Veronika, Isabel Val kiállítása követ.

E túra – Az E útvonal Kisterem: „A levélperem mentén” Molnár Zsolt / „Nyugvó maradványok” – Molnár Zsolt és Ruzicska Tünde kiállításaival kezdődik, majd együtt tovább sétálunk TOBE Gallery: Anthony Marchetti „Paul” című kiállítására, és a Molnár Ani Galéria: Hámos Gusztáv & Katja Pratschke „Construction” című kiállításával zárjuk a sort.

 

Az ingyenes túrákra ezen a linken lehet jelentkezni.  Extra programokat itt talál.

 

 

SOCIAL MEDIA