A Futureal-csoport két fejlesztése is nyert a Real Estate Awards díjátadón

Kiemelt Piac

A Futureal-csoport két fejlesztése is győzelmet aratott az ingatlanpiac meghatározó eseményének számító Real Estate Awards 2020 online díjátadó gálán. Mind az újgenerációs Etele Plaza bevásárlóközpontot, mind a Naphegy12 társasházat az Év Tervezett Projektjének választották.  

A világjárvány okozta kihívások ellenére is teljes kapacitással haladnak a Futureal-csoport projektjei, amelyekből kettőt is a legnagyobb szakmai elismerésben részesített a Real Estate Awards szakmai zsűrije.

Szeptemberben már meg is nyílik Kelenföldön, az Etele tér közvetlen közelében a díjnyertes Etele Plaza. Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontjában 180 üzlet, termékek és szolgáltatások széles köre, okos digitális megoldások és a legújabb generációs plázadizájn együttesen járulnak hozzá a komplexum által nyújtott egyedülálló vásárlói élményhez. A Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió és a Dyer Group (belsőépíteszet) által tervezett épület külső megjelenését a főbejárati homlokzat Magyarország legnagyobb – külön szerkezeti megtámasztás nélküli – függönyfal szerkezete határozza meg. A Futureal fejlesztésében hamarosan egy különleges pláza tárul a látogatók elé az elegáns előcsarnoknak, a divatmárkák folyosóinak, az attraktív belső rendezvénytérnek, valamint a hatalmas éttermi szinthez közvetlenül kapcsolódó terasznak köszönhetően. A BREEAM fenntarthatósági minősítés szerint kialakított, 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi területű Etele Plazában közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és hűs árnyékot adó fák várják majd a nagyközönséget.

A Real Estate Awards zsűri és a közönségszavazásán is győzedelmeskedett díjnyertes, exkluzív, 44 lakást és 1 irodát tartalmazó Naphegy12 társasház egyedülálló helyszínen, egy Gellérthegy utca és Naphegy utca között található telken épül meg a Cordia fejlesztésében. Üde, zöld, nyugalmat árasztó parkosított belső kerttel, teremgarázzsal és tárolóhelyiségekkel garantálja lakói kényelmét. A bensőséges hangulatról a lakások limitált száma, az elegánsan otthonos, nívós kialakítás és a felhasznált tradicionális és nemes burkolóanyagok egyaránt gondoskodnak. A Puhl és Dajka Építész Iroda, valamint a Dyer Group tervezte Naphegy12 társasháznak otthont adó telek érdekessége, hogy a két utca között 7-8 méter szintkülönbség van. A társasház homlokzatának kialakításakor elsődleges fontosságú volt, hogy az mindkét utca képébe illeszkedjen. A homlokzatok két fő elem kompozíciójából építkeznek: a téglaburkolatos tömbök, és visszahúzott, teraszokkal tagolt csatlakozó részek jelennek meg. Az épület bejárata a Gellérthegy utca felőli oldalon található, az iroda pedig a Naphegy utca felől lesz megközelíthető.

SOCIAL MEDIA