A koronavírus-vakcinák szállításának tanulságait is felhasználva új hűtési lánc-szolgáltatást fejleszt a UPS

Piac

A UPS Cold Chain Solutions szolgáltatáscsomagja létrehozásával bővíti speciális gyógyszeripari kínálatát, átfogó hűtőlánc-technológiákat, az iparág legjobb szállítási képességeit, valamint az új és kibővített globális létesítmények révén teljeskörű, végponttól végpontig tartó hőmérséklet-szabályozott logisztikát biztosítva ügyfeleinek világszerte. Az új szolgáltatáscsomag új beruházásokkal jár Olaszországban és Ausztráliában, illetve a cég bővíti kapacitásait Magyarországon, Hollandiában, Csehországban, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is.

 

“Ügyfeleink már évek óta használják a hűtőlánc-szolgáltatásainkat, de a világjárvány miatt még gyorsabban kellett lépnünk, hogy a gyógyszeripar és az orvostechnikai eszközök jövőjét támogató integrált megoldások sorát fejlesszük ki – mondta Wes Wheeler, a UPS egészségügyi üzletágának elnöke. – A COVID-19 vakcinák szinte zökkenőmentes, pontos kiszállításával felkészítettük hálózatunkat a biológiai gyógyszerek még hatékonyabb és eredményesebb célba juttatására a legszélsőségesebb hőmérsékleteken is. Ezek a tapasztalatok nagyban segítik a szolgáltatásunk bővítését.”

A krónikus és életveszélyes betegségek, köztük a rákos megbetegedések, a légzőszervi, autoimmun és szív- és érrendszeri problémák a leggyorsabban növekvő betegségfajták a világon, ami a hőmérséklet-szabályozott, biológiai gyógyszerek és terápiák fejlesztésének felgyorsulását eredményezi. Az egészségügy és a speciális gyógyszerek iparágának jövője egyre inkább a robusztus hűtőlánc-hálózatokra támaszkodik, hiszen ezek segítségével lehet ezeket a készítményeket mindenkor biztonságosan célba juttatni. Szakmai adatok szerint a hűtési lánc technológiák terén 2018 és 2024 között 48 százalékos növekedés várható a legalább 2-8 Celsius-fokos tárolást és szállítást igénylő gyógyszeripari termékek esetében. Emellett a hűtési lánc szolgáltatások piaca – beleértve a csomagolási, szállítási és adatszolgáltatásokat is – a következő három évben előreláthatóan gyorsuló ütemben, 2024-ig 24 százalékkal nő majd.

 

A hőmérsékleti eltérések végponttól végpontig történő kezelése

A UPS Cold Chain Solutionst kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a gyógyszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók és laboratóriumok számára teljes körű, végponttól végpontig tartó hűtőlánc-szolgáltatást nyújtson. Ezek közé tartozik a tárolás és elosztás, a szállítás, a láthatóság és a minőségbiztosítás is. E szolgáltatások révén a kritikus termékekkel kapcsolatos összetett igények világszerte kielégíthetők.

A UPS Healthcare a hűtőlánc-logisztikai képességek növelését célzó stratégiája részeként bővíti és egészíti ki hőmérséklet-szabályozott szolgáltatásait. Többek között a következőkkel:

– Hűtött, jó gyártási gyakorlat szerinti tárolási kapacitások – nagyjából 36 000 négyzetméternyi hűtő- és fagyasztókamra a UPS létesítményeiben a biológiai készítmények 2 Celsius-foktól akár mínusz 80 Celsius-fokig terjedő tárolására.

– Igényekre szabható hőmérséklet-szabályozott csomagolások.

– A UPS európai közúti hűtőlánc-hálózatának bővítése, mind a közúti szállítóflotta, mind a szakértői személyzet terén.

– Szállítási hatékonyság – négy rugalmasan alakítható, hőmérséklet-szabályozott szolgáltatás légi vagy tengeri szállítással.

– Pontos monitoring a UPS® Premier technológiával – a UPS hálózaton belül bárhol, 3 méteres pontossággal rálátást biztosít a szállítmányokra.

– Létesítményi beruházások – két új, elosztó létesítmény építése Olaszországban és Ausztráliában, valamint kapacitásbővítések és hűtőlánc-felújítások a magyarországi, hollandiai, csehországi, lengyelországi és amerikai létesítményekben.

 

SOCIAL MEDIA