La Liga: Atlético vagy Real – ma este eldől

Tejszínhub

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság záró fordulójában eldől a bajnoki cím és a kiesés sorsa. A versenyfutás emberemlékezet óta nem volt ennyire kiélezett.

 

A Levante és a Cadiz már tegnap este lejátszotta tét nélküli meccsét. Két-két rúgott (és kapott) góllal búcsúztak az idei szezontól, a döntetlennel a hazaiak a 14., a vendégek a 12. helyen zárták a sorozatot, amivel mindkét kiscsapat szurkolói elégedettek lehetnek, és nyugodtan figyelhetik este a többi csapat mérkőzésit, amelyeken nagy dolgok dőlnek el.

A kiesés ellen küzdő gárdák közül az Elche a Bilbaót, az Huesca a Valenciát fogadja, és mindenképpen győzni akar a tét nélkül pályára lépő vendégcsapatokkal szemben. Kétségtelenül nagyobb esélyük van a győzelemre, mint a csodában reménykedő Valladolidnak a bajnokaspiráns Atléti ellen. Ennek a meccsnek azért van egy különös érdekessége: a Valladolid többségi tulajdonosa és elnöke a brazil Ronaldo, a Fenomén, aki állítólag minden játékosának 150.000 eurót ajánlott a győzelemért. Ennyit érne neki, ha a gárda bajnoki címhez segítené Ronaldo egykori csapatát, a Real Madridot.

A 30 ponttal a táblázat végén szerénykedő Eibar pedig a Barcelonát fogadja. Az előző hetek eredményeinek ismeretében még az is megtörténhet, hogy hazai közönsége előtt szépen búcsúznak a csalódott katalánok ellen, akik számára a várható bronzérem elég halványan csillog. Olyannyira, hogy Lionel Messit már el is engedték szabadságra, pihenjen végre a hosszú és feszültségekkel terhes szezon után.

A legnagyobb figyelem természetesen az első két helyezett meccsét kíséri. A Real Madrid számára csak a győzelem elfogadható otthon a Villerreal ellen, de ehhez az idén igen jól teljesítő vendégeknek is lesz pár szavuk, akiknek pontra, sőt pontokra lenne szükségük az Európa Liga szerepléshez. Zidane állítólag már eldöntötte, hogy távozik a madridid kispadról – ki tudja, talán egy bajnoki cím után megpróbálnák marasztalni.

Ha viszont a Real Madrid nem nyer, akkor az Atléti bármilyen eredménnyel bajnok. De Simeone legényei aligha bízzák sorsukat a véletlenre, ezzel a győzelemmel megszerezhetik 11. bajnoki címüket. Ehhez már csak 90 percig kell jól és eredményesen futballozniuk, vagy ha úgy nem megy, akkor csúszni-mászni-küzdeni, mert számtalanszor bizonyították már, hogy arra is képesek.

Kezdés ma este 6 órakor Háromnegyed nyolc táján pont kerül ennek a hosszú történeknek a végére.

Real Madrid – Villarreal, Spíler1

Valladolid – Atlético Madrid, Spíler2

 

SOCIAL MEDIA