Visa Direct Payout: A bankkártyán túlmutató új globális fizetési móddal bővít a Visa

Kiemelt Márkák

A Visa (NYSE: V) a közelmúltban bejelentette, hogy a Visa Direct Payouts bevezetésével bővíti a valós idejű[1] pénzküldési platformját, a Visa Directet. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a Visa ügyfelei és partnerei világszerte egyetlen kapcsolódási ponton keresztül küldjenek pénzt belföldi bankkártyákra, vagy külföldi bankkártyákra és bankszámlákra.

 

“A digitális kereskedelem felgyorsulásával párhuzamosan a Visa innovációival a bankártyán túmutató új módszereket vezet be a pénzintézetek, kormányok, magánszemélyek és vállalkozások fizetéseinek teljesítésére és fogadására – mondta Bill Sheley senior alelnök, a Visa Direct globális vezetője. – A Visa Direct Payouts bevezetése fontos lépés a Visa számláról-számlára történő fizetési megoldásainak bővítésében, amellyel világszerte újabb 2 milliárd bankszámla elérésére válik képessé. Az új fizetési mód a VisaNet globális operációs teljesítményét használja ki, és integrálja a Visa által korábban felvásárolt Earthportot, ezzel átalakítja azt a folyamatot, ahogy a Visa ügyfelei fejlesztik és optimalizálják globális pénzmozgatási megoldásaikat.”

A rugalmas Visa Direct Payouts API-ok nagyban megkönnyítik a világszerte több hálózaton és közvetítőn keresztül történő pénzküldések gyakran nehézkes kezelését. A VisaNettel való egyetlen kapcsolaton keresztül a megoldás egyszerű mechanizmust kínál a pénz globális mozgatásához, növekedési és értékteremtési lehetőséget biztosítva a pénzügyi intézmények számára új fizetési folyamatok bevonásán keresztül. A Visa Direct Payouts valós idejű[2] belföldi és határokon átnyúló, személyek közötti (P2P), nagy- és kisvállalatok közötti (B2SB), illetve vállalkozások és fogyasztók közötti (B2C) felhasználási lehetőségeket is támogat, például biztosítási kártérítések folyósítását, piactéri eladói kifizetéseket, munkavállalók számára a fizetésükhöz való gyorsabb hozzáférést, valamint az átutalásokat.

A Visa Direct Payouts-nak köszönhetően a Visa ügyfelei és partnerei szerte a világon új pénzmozgatási programokat indítanak:

  • A Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited bővíti digitális nemzetközi átutalási szolgáltatásait lakossági banki ügyfelei számára.
  • A MoneyGram továbbfejlesztett lehetőségeket kínál azoknak az ügyfeleknek, akik pénzt küldenek határon túl élő szeretteik részére, vagy épp pénz fogadnak tőlük.
  • A Visa egyik fintech partnere, a KyckGlobal, B2SB és B2C felhasználási lehetőségek széles körét teszi elérhetővé fizetési motorján keresztül, beleértve biztosítási kártérítések folyósítását, kisvállalkozói piacterek gyors vételár-elszámolását, vagy hozzáférés biztosítását egyéni vállalkozók és óradíjas munkavállalók megkeresett béréhez.

A Visa Direct Payout bevezetésével a Visa Direct mostantól több útvonalon biztosít hozzáférést összesen 5 milliárd kártyához és számlához több mint 200 földrajzi régióban, 160 pénznemet támogatva valamint 16 kártyaalapú hálózathoz[3], 65 belföldi számlafizetési elszámolóházhoz (ACH), hét valós idejű fizetési (RTP) hálózathoz és öt fizetési gateway-hez kapcsolódva. A Visa Direct tranzakciókhoz a Visa olyan értéknövelt szolgáltatásokat is kínál, mint pl. a tokenizáció, amely biztonságot nyújt a vállalkozások és fogyasztók számára fizetések indításakor és fogadásakor, valamint a nemzetközi szintű pénzmozgatások során.

 

 

[1] A pénzeszközök tényleges rendelkezésre állása a fogadó pénzintézet, a fogadó számla típusa, a régió és a tranzakció belföldi vagy határokon átnyúló jellegének függvényében változik.

[2] A pénzeszközök tényleges rendelkezésre állása a fogadó pénzintézet, a fogadó számla típusa, a régió és a tranzakció belföldi vagy határokon átnyúló jellegének függvényében változik.

[3] A Visa Push Payment Gateway szolgáltatást az egyesült államokbeli és kanadai nem Visa kártyákra történő kifizetések elősegítése érdekében kínálja a Visa.

SOCIAL MEDIA