Real Madrid: egyre távolabb a címvédés

Tejszínhub

Bár a Real Madrid a szezon folyamán szinte mindvégig kiválóan futballozott, és majdnem beérte pontszámban a télen még hatalmas előnnyel vezető Atletico Madridot, az utóbbi hetekben kifulladni látszik a lendület.

 

Szombaton este a blancók gól nélküli döntetlent játszottak az európai kupaszereplésre hajtó, jelenleg hatodik sevillai Betis ellen. Ez az eredmény a közelmúlt eseményeinek fényében nem is olyan nagy meglepetés, hiszen a Betis sorozatban negyedszer őrizte meg érintetlenül a hálóját a királyi gárda otthonában. Ilyen sorozatra az elmúlt években egyetlen más spanyol gárda sem volt képes.

A bajnoki címvédő fővárosiak csak abban reménykedhetnek, hogy a tabellát vezető Atlético és a harmadik helyen álló Barcelona is megbotlik vasárnap délután: a matracosok Bilbaóba, a gránátvörös-kékek a Betist üldöző Villarreal otthonába látogatnak. Egyik meccs sem lesz sétagalopp, de mindkét nagycsapatnak van esélye, hogy begyűjtse a három pontot. Ebben az esetben a városi rivális öt fordulóval a szezon vége előtt öt ponttal ellépne a Real Madridtól, a Barça pedig pontszámban beérné őket, úgy, hogy még van egy elhalasztott meccse, azaz három pont előnyt is szerezhet.

Bár Zinedine Zidane vezetőedző a meccs előtt fogadkozott, hogy még nem a Chelsea elleni keddi mérkőzésre koncentrálnak, azért a fejekben ott lehetett a BL-elődöntő. Ha ott továbbjutnak, még lehet sikeres a szezon. Ha nem, az esetleg elúszó bajnoki cím és a máshova kerülő BL-serleg után fejek is hullhatnak. De nem csak Zidane-é és néhány csalódást keltő futballistáé, erre most Florentino Perez elnöknek is van némi esélye a Szuperliga-blamázs után.

Izgalmas végjátéknak leszünk szemtanúi.

 

Villarreal – Barcelona vasárnap 16:15-kor, Athletic Bilbao – Atlético Madrid 21:00-kor.  

 

Fotó: Vienna Reyes

SOCIAL MEDIA