Szatmári Júlia vezeti a Diligent budapesti Globális Termék Innovációs Központját

Karrier Kiemelt

A világ egyik vezető vállalatirányítási szoftverszolgáltatója, a Diligent Corporation, amelynek termékeit közel 700 000 vállalatvezető használja világszerte, Szatmári Júliát nevezte ki a Budapesten működő Globális Termék Innovációs Központja élére. A szakember több mint 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a kutatás-fejlesztés és a szervezetfejlesztés területén. Új feladatkörében a mintegy 300 fős magyar munkavállalói csapat felépítésért és irányításáért lesz felelős, amelynek tagjai különböző technológiai területeken töltenek majd be pozíciókat.

 

A magyar szakemberek tudása nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő, és a Diligent Budapest melletti elkötelezettsége annak bizonyítéka, hogy a fővárosunk kiváló feltételeket biztosít egy nemzetközi viszonylatban is élvonalbeli fejlesztő csapat felépítéséhez” – mondta Szatmári Júlia. Budapesti pozíciójának angol leírása: „Senior Vice President of Sofware Engineering”.

Többek között a Diligent küldetése, a fenntarthatóság, a sokszínűség és az esélyegyenlőség melletti elkötelezettsége motivált abban, hogy csatlakozzam ehhez a nagyszerű világcéghez. Új pozíciómban én leszek felelős a szervezetnek az alapoktól történő felépítéséért, amely során változatos hátterű és tudással, gondolkodásmóddal rendelkező emberekből fogok csapatot formálni. Különösen izgalmas, egyben nagy felelősséggel járó kihívásként tekintek az előttem álló munkára – mondta Szatmári Júlia.

Szatmári Júlia feladata nemcsak a magyar munkavállalói csapat kialakítása lesz, hanem ő fogja felügyelni a szoftverfejlesztést is az új Globális Termék Innovációs Központban. A Diligent termékpalettájának megújítását szintén ő fogja irányítani, továbbá koordinálja a vállalatcsoport más üzletágaival való közös munkát is. A céghez való csatlakozása előtt Szatmári Júlia a felhőalapú marketing szoftvereket fejlesztő Emarsys kutatás-fejlesztés csapatát és magyarországi központját irányította. Ezt megelőzően az ELTE Matematikai és Informatikai karán végzett szakember különböző vezetői pozíciókban a Nokiánál dolgozott, több korábbi feladata mellett a globális k+f és ügyféltámogató szervezetekért felelt.

Júlia erős szakmai alapokkal és széleskörű vezetői tapasztalattal rendelkezik a technológiai iparágban. Vezetői csapatunk kulcsfontosságú tagja lesz a budapesti innovációs központunk kiépítésében – mondta Ken Surdan, a Diligent termékfejlesztési vezetője. – Szakértelme, a helyi piacról való tudása, a termékfejlesztésre szakosodott szervezetek felépítésében szerzett tapasztalata fontos segítség lesz abban is, hogy megerősíthessük régiós jelenlétünket és felgyorsíthassuk termékinnovációs folyamatainkat.

A New York-i székhelyű Diligent vállalatvezetők számára biztosít olyan megoldásokat, amelyekkel még fenntarthatóbbá tehetik az általuk vezetett szervezetek működését, tovább erősíthetik a befektetőik bizalmát, értéket teremthetnek érintettjeik és a nekik otthont adó közösségek számára – a megfelelő technológiai megoldások és az általuk megszerezhető tudás segítségével. A Diligent szoftvereit a világ legnagyobb vállalatai és legbefolyásosabb márkái használják. A vállalat befektetői közé tartozik például az Insight Partners, a Clearlake Capital Group, és a Blackstone Group. A Diligent magyarországi beruházása az elmúlt év egyik legértékesebb külföldi befektetése volt a régiónkban, amely elnyerte a HIPA, a Nemzeti Befektetési Ügynökség támogatását is. A Diligent az év elején jelentette be, hogy a Budapest szívében lévő Szervita Square Buildingben rendezi be Globális Termékinnovációs Központját, amely várhatóan 2021-ben nyílik meg.

SOCIAL MEDIA