A Sanghaji Autószalonon vadonatúj, akkumulátoros elektromos hajtású SUV-ot mutat be a Toyota

Kiemelt Márkák

A részben vagy teljesen elektromos meghajtások vezető fejlesztőjeként ismert és a világ legnépszerűbb SUV-ját, az Európában 95%-ban öntöltő hibrid elektromos hajtással gazdára találó, és immár plug-in hibrid elektromos meghajtással is elérhető RAV4-et is jegyző Toyota bejelentette, hogy a 2021-es Sanghaji Autószalonon bemutatja vadonatúj akkumulátoros elektromos hajtású, közepes méretű SUV-modelljét.

 

A Toyota vezetői az Európában nemrégiben megrendezett Kenshiki fórumon beszéltek először az SUV-ról, ami a Toyota vadonatúj e-TNGA platformjára épül: ez a rendkívül sokoldalú padlólemez könnyen hozzáigazítható a különféle termékváltozatokhoz. Az e-TNGA alapelve, hogy a fő részegységek fix helyen találhatók, a többi egység viszont variálható. E megközelítésnek köszönhetően egyszerűen megváltoztatható a jármű szélessége, hossza, tengelytávolsága és magassága. Emellett az e-TNGA egyaránt alkalmas az első-, hátsó- és összkerekes hajtásláncokhoz, akárcsak a legkülönfélébb kapacitású akkumulátorok és elektromotorok beépítésére, így a padlólemez különféle járműtípusokhoz is kiváló alapként szolgál. Az e-TNGA technológia sokoldalúsága és rugalmassága lehetővé teszi, hogy a Toyota olyan járműveket tervezzen és készítsen, amelyek nem csupán elektromos hajtásuk, hanem élvezetes vezethetőségük és gyönyörű formáik miatt is vonzók.

Az új akkumulátoros elektromos SUV egy már most is meglehetősen erős SUV kínálat tagja lesz: a hamarosan Európába is megérkező Yaris Cross, a C-HR, a RAV4 és a Highlander révén a Toyota már most is valamennyi meghatározó SUV szegmensben kínál környezetbarát alternatívát.

A Sanghaji Autószalon április 21-től 28-ig áll nyitva a nagyközönség előtt. A sajtónapok időpontja április 19-20.

SOCIAL MEDIA