Az LG televíziós márkapartnerei számára is elérhetővé teszi a webOS okostévé-platformot

Kiemelt Márkák

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy márkapartnerei számára is elérhetővé teszi népszerű webOS okostelevíziós platformját. A vállalat ezzel új gyakorlatot teremt egy olyan iparágban, amelyre az a jellemző, hogy a különféle gyártók mind saját operációs rendszert alkalmaznak. Azzal, hogy más tévémárkák is adaptálják a folyamatosan fejlődő webOS TV szoftveres platfomot, az LG szakértelme a televíziógyártáson túl is kiemelt szerepet kap az iparágban. Ez a lépés a technológiai szereplők és a tartalomszolgáltatók számára is átalakíthatja a piacot mindeközben pedig jelentősen növeli az LG jelenlétét és jelentőségét a globális szórakoztatóelektronikai piacon.

Az LG otthoni szórakoztató ökoszisztémájának szerves részét képező webOS intuitív felhasználó felületével 2014 óta biztosít kivételesen kényelmes felhasználói élményt az LG televíziók használóinak. A most kiadott webOS TV licencek a már ismert felhasználi dizájnnal és olyan funkciók széles választékával érkezik, mint a hangalapú keresés és vezérlés, a beépített mesterségesintelligencia-algoritmusok és a könnyű összekapcsolhatóság más eszközökkel. Ezek azok a megoldások, amelyek kiérdemelték a webOS pozitív iparági és fogyasztói megítélését. Az LG webOS TV-vel a márkapartnerek változatos tartalmi lehetőségeket is kapnak: többek közt olyan globális streaming szolgáltatók alkalmazásait, mint a Netflix, a YouTube, az Amazon Prime Video vagy a sportközvetítéseke specializálódott DAZN, de a felhasználók az LG Channels-hez, a vállalat ingyenes, prémium tartalomstreaming-szolgáltatásához is hozzáférést kapnak.* A kompatibilis tévémodellek a kifejezetten a felülethez kifejlesztett, mozgásérzékelős Magic Motion távirányítót is megkapják.

Világszerte már több mint húsz tévégyártó — többek közt az RCA, az Ayonz és a Konka — kötelezte el magát a webOS használata mellett, ehhez a sorhoz pedig várhatóan további vállalatok csatlakoznak majd. A webOS ökoszisztémát olyan technológiai partnerek támogatják, mint a Realtek, a Nuance, a Gracenote, a CEVA vagy az Universal Electronics.

A webOS platform használata az egyik legkönnyebb és legkényelmesebb módja annak, hogy több millió órányi filmhez és sorozathoz férjünk hozzá — mondta el Park Hyoung-sei, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. – Azzal, hogy más gyártók számára is elérhetővé tesszük a webOS TV ökoszisztémát, új útra lépünk, amely számos tévétulajdonos számára teszi elérhetővé ugyanazt a kiváló felhasználói élményt és ugyanazokat a funkciókat, amelyek jelenleg az LG televíziókon elérhetők. Izgatottan várjuk, hogy ezeknek az új felhasználóknak megmutathassuk a webOS TV elképesztő világát.”

 

*A tartalomszolgáltató alkalmazások régiónként különbözhetnek.

SOCIAL MEDIA