4,3 milliárd feletti forgalom, 1,6 millió látogatás eddig az eMAG Black Friday-án

Kiemelt Piac

Péntek délután kettőig több mint 167 ezer darab fekete pénteki rendelést fogadott eMAG. Eddig egy darab autót, hat darab félsertést, és 207 éjszakányi belföldi utazást foglaltak le, kora délután pedig befutott egy közel 8,6 millió forintos rendelés is. A Black Friday első hét órájának teljes forgalma több mint 4,3 milliárd forint.

 

Idén délután 2 óráig több mint 13 ezer új vásárló kereste fel az eMAG.hu-t a Black Friday alkalmából, 1,7 millió körüli látogatást generálva a webáruházban. A legtöbb érdeklődő az első órában kereste fel az eMAG.hu-t, ekkor csaknem 200 ezren böngészték egyszerre az oldalt. A pandémia nyomán kiemelkedően népszerű a bankkártyás fizetés: a rendelések közel 46 százalékának ellenértékét így rendezték 14 óráig. A vásárlók közel 70 százaléka mobil alkalmazásból válogat, mert azon keresztül a leggyorsabb és legegyszerűbb a rendelés.

Idén a járványhelyzet nyomán a háztartási eszközök és tisztítószerek a Black Friday legkeresettebb termékei, ezekből több tízezer darab fogyott kora délutánig. Míg reggel a mobiltelefonok, tabletek számítottak a második legnépszerűbb kategóriának, délutánra a játék/baba-mama termékei jelentősen rendeléssel beelőztek. A laptopok és számtástechnikai termékek továbbra is a negyedik legnépszerűbbek, az ötödik helyre viszont előrejöttek a szépségápolási cikkek.

A legnagyobb összegű rendelés Budapestről érkezett, és közel 8,6 millió forintot tesz ki, Tatáról pedig egy vásárló 1,7 millió forintot hagyott a kasszánál, egy másik fővárosi ügyfél pedig 1,1 millió forintot költött.

Kimagasló, 87 százalékos a futárszolgálattal való kiszállítás aránya, míg easybox csomagautomatába vagy bolti átvétellel csupán az online vásárlók maradék 13 százaléka kérte a fekete pénteki rendelését délután kettőig.

 

A Black Friday első hét órájának értékesítési számai:

 

1             Háztartási eszközök és tisztítószerek     28099

2             Baba-mama termékek és játékok           22935

3             Mobiltelefon, tablet, okoseszköz            18185

4             Laptopok és IT termékek                         14988

5             Szépségápolási készülékek és termékek 12199

6             Háztartási kisgépek                                   10642

7             Televíziók és audiorendszerek                 10412

8             Hűtőszekrények és mosógépek                9702

9             Orvosi eszközök                                           3568

10           Divattermékek                                              1963

 

A Black Friday-es rendelések teljesítését idén december negyedikéig vállalja az eMAG, a rendelések 70 százaléka várhatóan 5 napon belül eljut majd a vásárlókhoz. Idén először az eMAG Black Friday-án megrendelt termékeket személyesen is át lehet venni a vállalat két budapesti, illetve pécsi üzletében, amelyekben a járványhelyzet miatt fokozott biztonsági intézkedésekkel óvják mind a vásárlók, mind a személyzet egészségét.

SOCIAL MEDIA