A Konyhafőnök VIP: csapatban versenyeztek a középdöntőért!

Tejszínhub

Rácz Jenő beosztotta kettesével a hírességeket, Fördős Zé hírhedt csengője pedig visszatért. Varga Miklós Sipos Petivel, Horváth Cinti Hujber Ferivel, Pokorny Lia  Palya Beával, Oroszlán Szonja pedig Feke Pállal szállt harcba a továbbjutásért. A legjobban teljesítő páros párbajon dönthette el, hogy ki az, aki egyenes ágon kerül a középdöntőbe.

 

Az első feladat ládáiban a versenyzők többek között háromféle halat, sört, szójaszószt, szezámolajat, lisztet, élesztőt, kínai kelt, burgonyát, zöldfűszereket, gyömbért, chilit és lime-ot találtak. Az összetevőkből 6 db empanadát, 2 db fish and chipset és 3 db japán gyozát kellett készíteniük, tetszőleges mártogatóssal.

A második feladatba egy kis személyes, romantikus szálat csempészett a zsűri: Gyuricza Dórinak, Rácz Jenő menyasszonyának kedvenc édességeit készítették el a versenyzők. Dóri mindent szeret, amiben meggy van. Ezért meggyes pite, meggyes rétes és konyakmeggy volt látható az ítészek előtt. Egy egész tortányi meggyes pite, 3 db meggyes rétes és egy doboznyi konyakmeggy elkészítése választotta el a VIP-eket a középdöntőtől. Utóbbi receptjét Fördős Zé bekészítette a versenyzőknek.

A végjáték azonban nem várt fordulatot hozott. Ilyen sem volt még A Konyhafőnök VIP történetében. Horváth Cinti és Hujber Feri párosa közül senkinek sem kellett elhagynia a konyhát, mert egy nem várt anyaghiba miatt eltört a tálalójuk. Így a zsűri nem tudott kóstolni, ezért azt a döntést hozták, hogy pénteken egy közös pultban, de mindketten versenyezhetnek tovább.

A legjobban teljesítő páros pedig az egyenes ágú továbbjutásért párbajozott. Oroszlán Szonjának és Feke Pálnak 8-8 perce volt egy lazacsaláta elkészítésére. A zsűri Feke Pált juttatta tovább, ő már középdöntős.

 

Feri és Cinti közös főzése nem ment könnyen: „Jézusban és a csodában reménykedtem”

 

A pirosak szétütötték a konyhát:

 

Ilyen még nem volt: senki sem esett ki a Konyhafőnök VIP-ből:

 

Ki jutott a középdöntőbe? Szonja vagy Pali?

 

SOCIAL MEDIA