Hősöknek főznek a Ferencvárosban

Inspiráció Kiemelt

Példás összefogással támogatja az egészségügyi dolgozók munkáját a Ferencvárosi Torna Club, a Lagardére Sports Hungary, a Pek-Snack és az Eventrend Group. A „Hősöknek főzünk” akció a Szent László kórház dolgozóit segíti. A Pek-Snack a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben már több mint 100 000 adag friss péksüteményt juttatott el a nehéz helyzetbe került embereknek, például a Magyar Vöröskereszten vagy a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül.

 

Három hét alatt már közel 3000 adag meleg ebédet, valamint tízórait szállítottak ki a Groupama Aréna konyhájából a Szent László kórház hőseinek, az intézmény dolgozóinak. A „Hősöknek főzünk!” akciót április elején indította a Lagardère Sports Hungary Kft. és a Ferencvárosi Torna Club. A kezdeményezéshez azonnal csatlakozott az Eventrend Group és a Pek-Snack is.

Mindenképpen szerettünk volna segíteni a kialakult helyzetben és nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hogy ilyen gyorsan sikerült elindítani ezt a projektet. Nagy örömmel tölt el az is, hogy olyan szponzoraink vannak, akikkel meg tudjuk valósítani ezt a példás összefogást” – fogalmaz az akcióról Igaz András, a Lagardère Sports Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemeli: „a Pek-Snack segítségével az ebédeket ki tudtuk egészíteni tízóraival, így minden nap péksüteményeket is szállítunk a Szent László Kórházba. Köszönjük nekik, hogy azonnal a kezdeményezés mellé álltak és segítettek az ételek gyors eljuttatásában, hiszen ebben a helyzetben az időnek is kulcsszerepe van. Ígérhetem, hogy nem állunk le, folytatjuk, hiszen fradistának lenni felelősség.”

A Pek-Snack már több mint 3300 darab friss péksüteményt juttatott el a Szent László kórház dolgozóinak az elmúlt hetekben. A cég e mellett számos jótékonysági akcióban vesz részt. Április elejétől közel 40 kórház részére juttatják el termékeinket franchise partereik támogatásával, az „Etesd a dokit” akció részeként. Több mint 50 000 péksüteménnyel, arany fokozatú támogatóként segítik a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete számára pedig mintegy 35 000 adagot ajánlottak fel. A Fóti Gyermekvárost is folyamatosan segítik.

Már több mint százezer péksüteményt készítettünk a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek, illetve az egészségügyben értünk dolgozóknak. Szeretnénk, ha tudnák: nincsenek egyedül a bajban, számíthatnak ránk” – hangsúlyozza Antal Csaba, a Pek-Snack Kft. ügyvezető igazgatója.

SOCIAL MEDIA