Megjelent a Sony új zászlóshajója, az Xperia 1 II

Kiemelt Márkák

A Sony új zászlóshajója, az Xperia 1 II a világ első okostelefonja[i], amely akár 20 képkocka/másodperc[ii] sebességű AF/AE[iii] fotózásra képes, és 5G kapcsolódási lehetőséggel egészíti ki a kreatív szórakoztató élményt.

 

 A Sony Alpha technológiákat tömörítő triplakamerás felépítés, speciálisan az Xperia számára fejlesztett 3D iToF kompatibilis ZEISS optikai kalibrációval

  • Piacvezető autofókusszal rendelkező kamera technológia, amely akár 20 képkocka/másodperc2 sebességű folyamatos fotózást tesz lehetővé másodpercenkénti 60 AF/AE művelettel[iv] és valós idejű emberi és Animal[v] Eye autofókusszal4
  • Cinematography Pro “powered by CineAlta” alkalmazás, mely többféle képrátában képes rögzíteni és további manuális beállításokat tesz lehetővé, mint az érintéses autofókusz és az egyéni fehéregyensúly, a filmfelvételi élmény megteremtéséért
  • A 21:9 CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED kijelző[vi] minden korábbinál pontosabb színmegjelenítést tesz lehetővé a CineAlta Alkotói módja által
  • A Sony Pictures Entertainmenttel való együttműködés eredményeként Dolby Atmos® hangzás filmnézés közben, a többdimenziós hangélmény megteremtéséért
  • A Sony Music Entertainmenttel való együttműködés eredményeként kiemelkedő hangminőség, amely tükrözi az alkotók elképzeléseit, az első sztereó hangszóróknak és az új 360 Reality Audio[vii] funkciónak köszönhetően, amely egyedi hardveres dekódolást és hangminőség optimalizálást tesz lehetővé
  • Újgenerációs 5G kapcsolódási mód és Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplatform, nagy kapacitású 4000 mAh akkumulátorral, vezeték nélküli töltési lehetőséggel az ideális sebességért és teljesítményért

 

A Sony bejelentette, hogy az első 5G kapcsolódási lehetőséggel rendelkező okostelefonjával erősíti tovább Xperia kínálatát. A Xperia 1 II gyorsasága által alkalmas arra, hogy a felhasználók könnyedén fogyasszanak és készítsenek tartalmakat, valamint olyan piacvezető Sony technológiákkal látták el, mint:

  • 20 képkocka/másodperc2 sebességű képrögzítés 60/másodperces4 AF/AE3 kalkulációval a Sony Alpha váltható kameráival
  • Alkotói mód és Cinematography Pro “powered by CineAlta” filmrögzítő funkció a Sony professzionális üzleti részlegének köszönhetően
  • Okostelefonra tervezett X1™ processzor a BRAVIA® TV-k technológiái alapján

 

„A Sony egyedi pozícióval rendelkezik az okostelefonok piacán az 5G korszakban kialakított változatos portfóliójával” – nyilatkozta Mitsuya Kishida, a Sony Mobile Communications elnöke. „Az 5G-vel rendelkező Xperia egy új szintre emeli az okostelefonhasználati-élményt.”

Nagysebességű kamerával rögzíthetők a meghatározó pillanatok

A Sony Alpha piacvezető AF technológiájával felszerelt, újonnan fejlesztett tripla lencsés kamera kimagasló, Xperia 1 II-re kalibrált ZEISS optikával és ZEISS T* bevonattal rendelkezik, és kompatibilis számos, fejlett fotózási technológiával. A kiváló kontraszt és a visszaverődő fény kiszűrése lehetővé teszi a tökéletes képalkotást.

A tripla lencsés kamera elképesztően sokoldalú a három fokális hosszúságnak (16mm/24mm/70mm) köszönhetően. Az Alpha technológiájával rendelkező Photography Pro egy olyan, az Alpha fotósokra szabott felhasználói felületet biztosít, melyben manuálisan testreszabható számos beállítás, többek között az ISO és a zársebesség.

Az Imaging Edge for Mobile alkalmazással a felhasználók csatlakoztathatják az Xperia 1 II-t Sony Alpha fényképezőgépeikkel[xi], így az okostelefon távirányítóként is használhatják: szabályozhatják vele többek között a kompozíciót, a fókusz módot és az ISO érzékenységet. A fényképezőgépen készült fotók egyszerűen és professzionális színárnyalással másolhatók át az Xperia 1 II-re.

A Cinematography Pro “powered by CineAlta” támogatja a 2K 120 fps 10 bit HDR magas képkockaszámú[xii] és a filmes 21:9 képarányú 4K HDR videórögzítést 24/25/30/60 képkocka/másodperc sebességgel[xiii]. Az érintéses autofókusz és az expozíció beállításához kiszámított manuális beállítások, valamint a szintmérő és a fejlett fehéregyensúly minden korábbinál nagyobb felhasználói szabadságot tesznek lehetővé, miközben a Sony egyedi Intelligens szélszűrő technológiája segíti a tiszta hang rögzítését.

 

Fejlesztett energiahasználat

Az Xperia 1 II-t egy nagykapacitású 4000 mAh akkumulátorral látták el, amely gyorstöltéssel is kompatibilis, így mindössze 30 perc alatt akár 50%-ra is fel tud töltődni[xiv], és rendelkezik Qi gyors vezeték nélküli töltési funkcióval, így a felhasználók út közben is könnyedén tölthetik készülékeiket. A Sony folytatja az élettartam növelését és az akkumulátor kímélését célzó technológiák fejlesztését, mint például a mesterséges intelligencia által vezérelt ‘Battery Care’ funkciót, ami alkalmazkodik a felhasználók napi rutinjához.

A Sony az Xperia 1 II megalkotása során egyaránt alkalmazta a zenei hardveres és zeneipari szaktudását, így valódi, magával ragadó zenehallgatási élményt biztosít, köszönhetően a Sony Music Entertainmenttel folytatott együttműködésnek.

A világ első[xv], 360 Reality Audio-val kompatibilis okostelefonja még magasabb szintre emeli a hangzásbeli élményt a hardveres dekódolásnak köszönhetően, amely optimalizálja a népszerű, nemzetközi zenei és szórakoztató TIDAL[xvi] platformon megtalálható zenék hangminőséget. A felhasználók az első sztereó hangszórókón, a 3.5 mm-es jack kábeles fejhallgatókkal vagy vezetékes fülhallgatókkal élvezhetik a kiemelkedő minőségű zenét. A meghatározó zenei finomhangolás jelentősen, az alig hallható 20 dB szintjére csökkentette az áthallást, amely 90%-al alacsonyabb, mint az USB-C csatlakozók áthallási szintje.

Ezen felül a nagyfelbontású vezeték nélküli hangtechnológiának köszönhetően (High-Resolution Wireless Audio[xvii]) az Xperia 1 II-ben bemutatkozik a DSEE Ultimate technológia, amelyben a mesterséges intelligencia automatikusan és valós időben növeli a hangfrekvenciákat és a bitsebességet. A funkció így minden zeneszámot magas felbontású minőségben játszik le, és kompatibilis egyaránt vezetékes és vezeték nélküli fülhallgatókkal, letöltött és streamelt zeneszámokkal egyaránt.

Játék határok nélkül

A felhasználók a széles, 21:9-es képaránynak köszönhetően megtapasztalhatják a korlátlan játékélményt. A 21:9-es mobil játékélmény az Xperia 1 II és a PlayStation®4 DUALSHOCK®4[xviii] vezeték nélküli kontroller összekapcsolásával segítségével válik teljessé, amely még szórakoztatóbbá teszi a játékot, és kompatibilis az Activision gondozásában készült Call of Duty®: Mobile alkalmazással. Ezen felül a Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ és a Sony együttműködésének köszönhetően a felhasználók minden korábbinál kiegyensúlyozottabb Call of Duty®: Mobile élményben részesülhetnek.

Az Xperia 1-ben bemutatott Game Enhancer funkciót az Xperia 1 II esetében további beállításokkal látták el, amelyek új szintre emelik a mobil játékélményt. A funkció támogatja a kompetitív beállításokat, amely rögzíti az alkalmazást a képernyőn, ezzel az Xperia széria az első, amely kifejezetten alkalmas a versenyszintű mobiljátékra. Ezen felül az Xperia 1-hez képest jelentősen javult a képernyő érintési reakcióideje, ami minden korábbinál meghatározóbb mobil játékélményt tesz lehetővé.

 

Sokoldalú 5G lehetőségek

Az 5G kompatibilis Xperia 1 II gyorsaságának köszönhetően alkalmas a professzionális munkafolyamatok egyszerű kivitelezésére. A Sub-6 GHz hálózati támogatás által az Xperia 1 II veszteségmentes, magas minőségű hozzáférést biztosít a tartalmakhoz.

A Quclcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplatform és az X55 5G Modem-RF rendszer korábban elképzelhetetlen lehetőségeket teremt játék, felvétel, multi-tasking és kapcsolódás terén egyaránt, a lenyűgöző több-gigabit sebességgel kompatibilis 5G hálózatnak és az előző modellhez képest 25%-al megnövelt CPU és GPU teljesítménynek köszönhetően.

Az Xperia 1 II vízálló (az IP65/68 szabvány szerint[xix]) és a Corning® Gorilla® Glass 6 borításnak köszönhetően a gyönyörű kialakítás mellett tökéletesen bírja a gyűrődést.

Az Xperia 1 II 2020 tavaszától[xx], Android 10 operációs rendszerrel lesz kapható Európában, fekete és lila színben.

 

[i] Az Xperia 1 II kamerája akár 20 képkocka/másodperc sebességű folyamatos felvételt tesz lehetővé követéssel. Az Xperia 1 II 20 képkocka/másodperces sebességgel képes fókuszált felvételeket készíteni akár 60 AF/AE művelet elvégzése mellett. A Strategy Analytics’ SpecTRAX Service által jóváhagyott, 16.000 okostelefon körében végzett felmérés alapján, 2020. február 23-ig bezárólag.

[ii] 20 képkocka/másodperc sebesség a 24 mm-es kamerával elérhető. A 16mm-es és a 70 mm-es kamerák 10 képkocka/másodperc AF/AE rögzítésre képesek. A funkció a “Photography Pro” alkalmazás használatával elérhető, 1/100 másodperces zársebesség esetén. A fotózási sebesség a fotózási környezet függvényében változhat.

[iii] AF: autofókusz , AE: autoexponálás

[iv] A sokoldalú 26 mm-es kamera használatával. A funkció a “Photography Pro” alkalmazás használatával elérhető, 1/60 másodperces zársebesség esetén. A fotózási sebesség a fotózási környezet függvényében változhat.

[v] A pontos autofókusz bizonyos alanyoknál és fotózási helyzetekben, valamint bizonyos állatoknál nem elérhető.

[vi] A megjelenítési arányok a tartalom testreszabásától függően változhatnak.

[vii] A 360 Reality Audio szolgáltatás használatához előfizetés szükséges, melyre harmadik fél által létrehozott felhasználási feltételek vonatkoznak. Felhasználói fiók használata szükséges, és extra költségek merülhetnek fel.

[viii] A kettős fénydióda a 16mm-es és a 24 mm-es kamerák esetében érhető el.

[ix] A 24 mm-es kamera esetén érhető el.

[x] 5 méteres távolságig bezárólag. Videók esetén a 3D iToF szenzor a 70 mm-es kamerával működik.

[xi] A kompatibilis fényképezőgépek listájához kérjük, látogasson el a Sony weboldalára.

[xii] A 120 képkocka/másodperc sebességgel készített videók lassított felvételben nézhetők vissza. A lassítás mértéke az adott project képkocka/másodperc sebességétől függ (x2, x4, x4.8, x5).

[xiii] Felvételi időkorlátok felmerülhetnek. A lejátszás minősége az adott képernyő kapacitásainak függvénye.

[xiv] 50%-os töltöttség érhető el akár 30 perc alatt (a 21W USB PD töltő segítségével, amely külön árusított kiegészítő).

[xv] Az Xperia 1 II beépített 360 Reality Audio hardveres dekódolással rendelkezik. A hardveres dekódolás kompatibilis a TIDAL platformmal. Harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges. Felhasználói fiók szükséges, extra költségek merülhetnek fel. A szolgáltatás elérhetősége piaconként változhat. A Strategy Analytics’ SpecTRAX Service által jóváhagyott, 16.000 okostelefon körében végzett felmérés alapján, 2020. február 23-ig bezárólag.

†A 360 Reality Audio szolgáltatáshoz előfizetés szükséges, valamint harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges, és extra költségek merülhetnek fel.

†† A 360 Reality Audio hardveres dekódolás kompatibilis a TIDAL platformmal. Harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges. Felhasználói fiók szükséges, extra költségek merülhetnek fel. A

[xvi] Harmadik fél által létrehozott felhasználói feltételek elfogadása szükséges. Felhasználói fiók szükséges, extra költségek merülhetnek fel. A szolgáltatás elérhetősége piaconként változhat.

[xvii] High-resolution Audio és a High-Resolution Audio Wireless használatához kompatibilis fejhallgató szükséges.

[xviii] A DUALSHOCK®4 és az állvány külön értékesített termék. A kompatibilitás játékonként eltérhet.

[xix] Az Xperia 1 II víz- és porálló, így a felhasználóknak nem szükséges aggódniuk, ha eláztak vagy vízzel szeretnék letakarítani a készüléket – ettől függetlenül minden bemenetnek és csatlakoztatott eszköznek zárva kell lennie. Ne helyezze a készüléket teljes mértékben víz alá, tengervízbe, sós vízbe, klóros vízbe vagy alkoholhoz hasonló folyadékba. A felelőtlen használat a garancia elvesztésével járhat. A készüléket az Ingress Protection rating IP65/68-as szabványa által tesztelték. További információkért látogasson el a https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/ weboldalra. Az Xperia 1 II védőborítás nélküli töltővel rendelkezik, az USB portnak teljesen száraznak kell lennie a töltés megkezdéséhez.

[xx] Az elérhetőség piaconként és szolgáltatónként eltérhet.

SOCIAL MEDIA