A Lavazza csatlakozik a KLM vállalati Bioüzemanyag-programjához

Hírek Kiemelt Márkák

A Lavazza első olasz cégként csatlakozott a KLM vállalati Bioüzemanyag-programjához, amely többek között lehetőséget teremt a vállalatoknak, hogy üzleti utazásaik során kizárólag fenntartható üzemanyaggal repüljenek. Céljuk, hogy ezzel is aktívan hozzájáruljanak a légiközlekedés fenntarthatóbbá tételéhez, ösztönzve a fenntartható repülési üzemanyagok (SAF) használatát, hiszen ezek szén-dioxid kibocsátása (karbonlábnyoma) akár 85%-kal is kisebb lehet a fosszilis hajtóanyagokénál.

 

A KLM és a Lavazza közötti együttműködés teljesen összehangban áll a KLM „Repülj felelősen” (Fly Responsible) kezdeményezésével. A fenntartható üzemanyag használata jelenleg az egyik leghatékonyabb módszer a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére a légiközlekedésben.  A kampány a légitársaságnak a légiközlekedés fenntarthatóságáért hozott törekvéseit testesíti meg. Igazi eredmény azonban csak átfogó iparági összefogással érhető el: míg az egyéni utazók a CO2ZERO programban kompenzálhatják szén-dioxid-kibocsátásukat, a cégek a KLM Vállalati Bioüzemanyag Programban csökkenthetik karbonlábnyomukat.

A multicég miközben támogatja a KLM-et, hogy elérje a szén-dioxid-kibocsátás terén kitűzött célját, több olyan fontos szervezettel is közvetlen együttműködést folytat, amelyek célja a fenntarthatósági célok elérésére szolgáló rendszer kialakítása, csatlakozva az Egyesült Nemzetek Globális Paktumához és aláírva az Egyesült Nemzetek 2030 programját és annak 17 fenntartható fejlődési célját (SDG).

SOCIAL MEDIA