iWiW, mémek és trollok az első magyar internettörténeti konferencián

Inspiráció Kiemelt

Hogyan lehet modellezni az iWiW hálózatának összeomlását? Mit csinálnak a cosplay- vagy Omega-rajongók az interneten? Hogyan változtak a mémek és online viccek az elmúlt évtizedekben? Mi a sorsa az archívumoknak, könyvtáraknak a digitális térben? Hogyan működik a gyűlöletbeszéd az interneten?

 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ az első, a magyar internet és digitális média történetével foglalkozó társadalomtudományi konferencia — A magyar internet történetei — előadói. A 2020. február 13-án és 14-én zajló, kétnapos rendezvényen a hat meghívott előadó — György Péter, Koltai Júlia, Glózer Rita, Szakadát István, Z. Karvalics László és Botházi Mária — mellett további 23 előadás foglalkozik majd a magyar internet kulturális, nyelvi, közpolitikai, jogi és más vonatkozásaival.

Ahogy a szervezők írják, „a magyar digitális kultúra és online média több mint negyedszázados múltra tekint vissza, ez a múlt azonban javarészt még feldolgozatlan. A magyar internet történetei című konferenciának az a célja, hogy összegyűjtse és bemutassa mindazokat a kutatásokat, amelyek a magyar nyelvű internet, elsősorban az internetes média múltjával foglalkoznak.”

A konferencián való részvétel ingyenes, regisztrálni nem kell.

A magyar internet történetei a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék Kultúra a digitális forradalom idején című konferencia-sorozatának második állomása, együttműködésben a Magyar Online és Digitális Médiatörténet (MODEM) projekttel.

 

Linkek:

https://sites.google.com/view/kdfi/kdfi2020/

https://www.facebook.com/events/623224271775766/

https://mediatortenet.hu/

SOCIAL MEDIA