Megszületett az első magyar AWS Advenced partner

Piac

A TC2 elsőként kapott a magyar piacon AWS Advanced partneri minősítést, melyet régiós szinten is kevés cég ért el.

Az AWS (Amazon Web Services) négy fokozatba sorolja partnereit, a szakmai tudás, a forgalom és a referenciák alapján. A felhőinformatikai megvalósítással és üzemeltetéssel foglalkozó TC2 már a harmadik fokozatot szerezte meg, így az első és jelenleg egyetlen hazai Advanced partnere lett az Amazon Web Services-nek.

Magyarországon is egyre több vállalat használ felhő-alapú megoldásokat, mivel a felhő nem csak az informatikai működést, de a vállalati folyamatokat és döntéseket is átalakítja. A felhő hatékony terep az üzleti kísérletezésre és a gyors megvalósításra is.

A világ legnagyobb felhőszolgáltatójánál az Advanced partnerség azt jelenti, hogy a cégek eszközöket kaphatnak ahhoz, hogy új megoldásokat hozzanak létre, lehetőségük lesz egy nagyobb növekedésre, technológiai és sales támogatást kapnak. Az Advanced kritériumrendszer teljesítése többlépcsős folyamat: a forgalmi elvárás mellett professzionális AWS vizsgák teljesítését írták elő legalább 8 munkatársnak, az elmúlt 12 hónapban minimum 20 új projektet kellett befejezni, és 20 ügyfélnek ügyfélelégedettségi mérésen kellett részt vennie.

A TC2-t 2016-ban indították el Total Cloud Consulting néven. Portfóliójukban szerepel a koncepcióalkotás, tervezés, oktatás, fejlesztés, implementálás, üzemeltetés új rendszerekre és a meglévők migrálására. A munkatársak száma mára elérte a 13 főt, a cég pedig meghatározó szereplője lett a hazai és régiós cloud piacnak. Október 9-én a TC2 és az Amazon Web Services második alkalommal szervezik meg közösen az AWSome Day Budapest konferenciát, így Wroclaw, Bukarest, Belgrád, Athén, Jászvásár és Kolozsvár után Budapesten is megismerheti az IT közösség a legújabb felhő megoldásokat.

A TC2 társ-alapítói és jelenlegi vezetői Ákos György és Révész Róbert, akik az elmúlt évtizedekben több világcég hazai szervezetében, illetve jelentős magyar informatikai vállalatoknál töltöttek be vezető pozíciót. A TC2 ügyfelei többek között a Vodafone, a Bankmonitor, a Te-Food, a Doqsys és az E.On. A TC2 szakértelmét az AWS-en túl olyan technológiai partnerekre építi, mint a VMware, SAP, Docker.