Jogászok az innováció világában

Hírek Kiemelt

Több száz joghallgató közül a Debreceni Egyetem tanulója nyerte meg a Baker McKenzie ügyvédi iroda versenyét. Nagy Róbertnek a győzelemhez bíróként kellett helytállnia a döntő fordulóban.

Az idén második alkalommal hirdette meg a Baker McKenzie a magyarországi „The New Lawyer Challenge” pályázatát. A verseny a jogászok következő generációjának nyújt lehetőséget arra, hogy izgalmas feladatokon keresztül tapasztalhassák meg, milyen kihívások elé állítja őket választott szakmájukban az innováció. A megmérettetésen olyan aktuális jogi problémákat kellett megoldaniuk, amelyekhez a szabályok ismeretén felül logikájukra és kreativitásukra is szükségük volt. Az első online teszt megoldását követően a pályázóknak egy képzeletbeli, mobilapplikációt gyártó telekommunikációs cégnek kellett jogi tanácsot adniuk. A döntőbe jutott 10 hallgatónak egy fiktív szituációban a bíró szerepét kellett betöltenie, ahol egy csokoládégyárból kiszivárgott titkos recept ügyét vitatták meg a zsűri tagjaival.

A győztesek

A The New Lawyer Challenge hazai versenyén szoros küzdelemben Nagy Róbert, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója nyerte el az első helyet. A második, illetve harmadik helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem két tanulója Szász Dávid és Kádár Dóra végzett, akik a győzteshez hasonlóan pénzjutalomban részesültek. A Baker McKenzie budapesti irodája ezenkívül a szakmai gyakorlat lehetőségét is felajánlotta minden döntősének.

„A The New Lawyer Challenge pályázata olyan jogi feladatokra és helyzetekre készíti fel a jelentkezőket, amelyekkel akár már pályakezdőként is szembesülhetnek. Örömmel láttuk, hogy idén is több száz hallgató vett részt a kihíváson és feszegette szakmai képességei határait. A versenyt 2020-ban is megtartjuk, hogy ezzel is hozzájáruljunk a jövő tehetségeinek kibontakozásához” – hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker McKenzie budapesti irodájának vezetője.

A New Lawyer Challenge verseny résztvevői

A Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda

A Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda a nemzetközi Baker & McKenzie hálózat tagja. Ügyvédi irodánk a gazdasági jog minden szegmensét (pl.: társasági jog, ingatlanjog, munkajog, versenyjog, adójog stb.) lefedi, speciális iparági és jogági szakértelemmel rendelkező tanácsadóink dedikált csoportokban nyújtanak teljes körű üzleti jogi szolgáltatást. Az üzleti kihívásokra reagálva, jogilag biztonságos, komplex és gyakorlatias megoldásokat kínálunk 30 éve Magyarországon.

A Hegymegi-Barakonyi és Társa Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda a Baker & McKenzie International tagja. A Baker & McKenzie International svájci jog szerint alakult Verein, amelynek tagjai a világ különböző országaiban működő jogi szolgáltatást nyújtó cégek. A professzionális szolgáltató cégek általános szóhasználatával összhangban a partner kifejezés azt a személyt jelenti, aki a Vereinhez tartozó cég tulajdonostársa. Az iroda kifejezés pedig a Vereinhez tartozó bármely jogi szolgáltatást nyújtó cég irodáját jelenti.

SOCIAL MEDIA