Együttműködik az UTA és a LUKOIL

Kiemelt Piac

Hetvennégy magyarországi LUKOIL töltőállomás is bekerül az UTA üzemanyag- és útdíjszolgáltató 50 ezer elfogadóhelyből álló nemzetközi hálózatába április 1-jétől, amellyel tovább bővülnek mind a hazai, mind pedig a nemzetközi fuvarozók készpénzmentes üzemanyag-vásárlási lehetőségei. Együttműködési megállapodást kötött az UTA Magyarország és a LUKOIL töltőállomás hálózatot üzemeltető Normbenz Magyarország Kft.

Az üzemanyagkártya-szolgáltató, illetve a töltőállomás-hálózat együttműködése révén, a 74 LUKOIL töltőállomással együtt Magyarországon immár közel 700 benzinkúton fogadják el az UTA tankolókártyát, amelyet elsősorban a teher- és személyszállító flottákat üzemeltető vállalkozások használnak üzemanyag-vásárlásra, útdíjfizetésre, valamint a fuvarfeladataik teljesítése során felmerült szervizköltségek készpénzmentes rendezésére.

„Együttműködésünk mind a magyar, mind pedig a Magyarországot tranzitországként használó európai fuvarozó vállalkozások számára előnyös, hiszen üzemanyagkártyájukkal még több hazai töltőállomáson tankolhatnak kedvezményesen” – mondta Réthy Kinga, az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „Az UTA üzemanyagkártya elfogadó hálózatának bővülése emellett azt is jelenti, hogy tovább egyszerűsödnek a fuvarozók adminisztrációs terhei is, hiszen bővül az az európai kúthálózat, ahol üzemanyag-vásárlásaikról mindössze egy egységes, akár a jövedékiadó-visszatérítést is tartalmazó számlát kaphatnak” – tette hozzá a szakember.

„Vállalatunk számára az UTA kiterjedt európai és magyar elfogadóhálózathoz való csatlakozás piaci növekedési lehetőséget jelent, hiszen ez által még több és még nagyobb flottaüzemeltető vállalkozás kiszolgálására nyílik lehetőségünk” – Molnár Róbert, a LUKOIL hálózatot üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. kereskedelmi és üzemeltetési igazgatója. „Vállalatunk hazai fejlesztésű, kiváló minőségű üzemanyagot kínál kedvező áron, amelyet immár nem csak az autósoknak, de ezzel a megállapodással még több teher- és személyszállító fuvarozónak tudunk értékesíteni” – fűzte hozzá.

Magyarországon (KSH) mintegy 19 ezer közúti teher- és árufuvarozással, valamint személyszállítással foglalkozó vállalkozás működik. Az UTA nemzetközi szerviz- és üzemanyagkártya-szolgáltató adatai szerint e vállalkozások 40 százaléka, azaz mintegy 7600 cég teljesít nemzetközi fuvarfeladatokat. Az üzemanyag- és útdíjak összege jelentős megtakarítási potenciált jelent a fuvarozó vállalkozások számára. Az UTA szolgáltatásai révén ezek a cégek az üzemanyag árából akár 4 cent/liter, az útdíjak összegéből pedig átlagosan 0,7 százalékos kedvezményt is realizálhatnak. Az UTA számításai szerint egy átlagos, 10 darab, 40 tonnás kamionból álló flottával rendelkező vállalkozás, amelynek gépjárművei havonta, autónként közel 10 ezer kilométert futnak, a kártya használatával évente nagyjából 14 ezer euró (az üzemanyagból kb. 12 300 euró, az útdíjból kb. 1100 euró), azaz 4 250 000 forint megtakarítást is realizálhat, ami éves üzemanyag- és útdíjköltségeinek közel 3 százalékát jelenti.

A Normbenz 76 LUKOIL töltőállomást üzemeltet Magyarországon, további 18 egységet pedig Szlovákiában. A vállalat saját kikötővel rendelkező depója Dunaföldváron található, mely évente 100 millió liter üzemanyagot fogad és kezel. A cég évente 86,5 millió liter standard és 13,5 millió liter prémium üzemanyagot értékesít.

Az UNION TANK Ecksteinről

Az UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) Európában a tankoló- és szervizkártyák vezető szolgáltatói közé tartozik. Ügyfeleink az UTA kártyarendszer segítségével 40 európai ország több mint 50 ezer elfogadóhelyen tankolhatnak készpénz nélkül, márkától függetlenül, valamint igénybe vehetnek egyéb szolgáltatásokat is.

Ezekhez tartoznak többek között az autópálya-használati díj elszámolása, a javítási szolgáltatások, a mentés és vontatás, valamint a forgalmi és az ásványolajadó visszatérítése. A jelentős kedvezményeket és egyszerű áfa-visszaigénylést biztosító szolgáltatás népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt év során 690 ezerről 760 ezerre nőtt a kibocsátott kártyák száma, amelyeket 89 ezer vállalkozás használ. A vállalkozást 1963-ban Heinrich Eckstein alapította, és ma az Edenred SA többségi tulajdonában van (83 százalék). Az Edenred a vállalkozásoknak, munkavállalóknak és üzletfeleknek kínált fizetési szolgáltatásaival a világpiacon vezető helyet foglal el. 2017-ben több mint 26 milliárd eurós üzleti volument ért el, amelynek 78 százaléka digitális csatornákon jött létre. Az Edenred szolgáltatásai egyedülálló hálózatot teremtenek 44 millió munkavállaló, 770 ezer vállalkozás és közintézmény, valamint 1,5 millió kereskedelmi partner számára. Az Eckstein család 17 százalékos részesedéssel rendelkezik az UTA-ban. Az UTA megkapta a VerkehrsRundschau szakfolyóirat neves Image-Award díját „tankolókártyák” kategóriában, melyet a Kleffmann piackutató intézet kétévente ítél oda egy független piacelemzés alapján.

SOCIAL MEDIA