Írókkal avatnak be az írás rejtelmeibe Szegeden

Inspiráció

Kalligramos szerzőkkel népszerűsíti kreatív írás specializációját a Szegedi Tudományegyetem magyar irodalmi tanszéke. Szilágyi Zsófia tanszékvezető, egyetemi tanár és munkatársai már nem első alkalommal indítanak formabontó akciót a tudományáguk iránti figyelem felkeltése érdekében.

Az aktív, sok vendégelőadót felvonultató tanszék rendszeresen hívja fel a figyelmet izgalmas minikampányokkal a tanszéken folyó oktató, tudományos munkára.

A „Magyaros leszek Szegeden” testimony-kampány vagy Suzanne Collins nagy sikerű young adult regénye, Az éhezők viadalának bemutatása után most a Kalligram Kiadóhoz tartozó szerzőkkel kampányol a kreatív írás BA specializáció mellett.

 

A kommunikációjában mémeket és gif-eket is szívesen alkalmazó tanszéken minden évben induló, négy féléves képzésen a diákok nemcsak az íráskészségüket fejleszthetik, de azt is megtanulhatják, hogyan kell kulturáltan véleményt alkotni mások szövegeiről.

Természetesen a képzés nemcsak azok számára jó, akik írók szeretnének lenni, hanem azok számára is, akik abban gondolkodnak, hogy tanulmányaik után szöveg- vagy forgatókönyvíróként szeretnének majd elhelyezkedni a hazai vagy nemzetközi kreatíviparban.

A hagyományos írásórákon túl négy előadás különösen is izgalmas és hiánypótló a tervezett curriculumban: lehet majd tanulni a populáris irodalomról, a gyerekirodalomról, a tudományos-fantasztikus irodalomról és a detektívregényről is.

A képzést végül rövid gyakorlat zárja – a tanszék abban is segít a hallgatóinak, hogy minél izgalmasabb helyekre kerülhessenek el szakmai gyakorlatra, kiadókhoz, lapokhoz vagy éppen netes portálokhoz.

 

További tudnivalók a tanszék Facebook-oldalán olvashatók.

SOCIAL MEDIA