Gourmet szendvicsek és különleges saláták a töltőállomásokon

Tejszínhub

Balzsamecetes-mustáros cézársaláta, kacsamájpáté briósban, tonhalsaláta és pulled pork: miután több mint 162 ezer, Palágyi Eszter által tervezett prémium szendvicset vásároltak meg a töltőállomásokon, az OMV idén márciussal megújította a koncepcióját. A gourmet szendvicsek mellett most már a Michelin-csillagos Costes séfjének salátái közül is választhatunk.

Cézársaláta

A legújabb saláták amellett, hogy tápláló és egészséges alternatívát nyújtanak bármely főétkezésre, izgalmas fúziói a hagyományos alapanyagoknak és a karakteres ízeknek. Palágyi Eszter cézársalátájának különleges ízét a jégsaláta alapon tálalt, balzsamecetes pácban érlelt, grillezett csirke adja, amelyet sült baconnel, parmezán sajttal, főtt tojással, dióval, krutonnal és balzsamecetes-mustáros öntettel tesz igazán karakteressé. A másik újdonság a gluténmentesen étkezők számára is fogyasztható tonhalas fitneszsaláta, amelyben a friss zöldségek mellett tonhal, fekete olajbogyó, krémfehér sajt, újhagyma és retekcsíra is megtalálható, tökéletes harmóniát alkotva a savanykás citromos dresszinggel. Az öntetek Palágyi Eszter exkluzív receptjei alapján készültek.

Kacsamájpátés szendvics

A saláták mellett két új gourmet szendviccsel is találkozhatunk az OMV töltőállomásokon: a kacsamájpáté sós-köményes briósban, lilahagyma-lekvárral, rukkolával és céklacsírával ízesítve egyszerre nyújt lágy és pikáns ízélményt. Emellett a BBQ királyaként ismert omlós malacsült is elérhető tavasztól a kínálatban: a pulled pork coleslaw ágyon szendvicsben a foccaciába rakott tépett sült sertéshúst cheddar sajt, amerikai káposztasaláta és kovászos uborka egészíti ki.

„Ha három szóban kellene megfogalmazni, mit várunk el egy salátától, akkor legyen tápláló, finom és egészséges. A legújabb ínyenc salátákkal a hagyományos értékeket megtartva léptünk ki a sztereotípiák mögül és egy-két pikáns változtatással izgalmas főételeket hoztunk létre. A saláták mellett a gourmet szendvicsek rajongóinak is kedveztünk két különleges verzióval, amelyeket a szokatlan, mégis harmonizáló alapanyag-párosítások tesznek teljessé” – említette a kollekció kapcsán Palágyi Eszter, az OMV VIVA gasztronagykövete.

Pulled pork szendvics

Palágyi Eszter és az OMV együttműködése tavaly márciusban indult, aminek eredményeként egy év alatt tizenkét gourmet szendvicset mutattak be a nagyközönségnek. A kampány sikerét az is jelzi, hogy több mint 162 ezer darabot vásároltak meg belőlük a töltőállomásokon. A legutóbbi szezon során két-két ünnepi és magyaros prémium szendvics volt a kínálatban, amelyekből több mint huszonötezret vettek meg a fogyasztók. A legnépszerűbb szendvicsnek a sonkás-hagymalekváros bécsi perec bizonyult, közel minden harmadik vásárló ezt választotta.

A most debütáló szendvicsek kialakítása a fogyasztói visszajelzésekre is reflektál. Az elmúlt évad legnagyobb közönségsikerét a kacsamájpáté aratta, amiből az előző szezonokban találkozhattunk fonott- és kürtőskalácsos, illetve lecsóval ízesített verzióval. Az OMV töltőállomásokon a vásárlásoknak több mint negyedét ezek a szendvicsek tették ki, ráadásul a fonott kalács kacsamájpátéval volt a legnépszerűbb a teljes szériában.

„Az OMV »Mi többet nyújtunk« márkaígéretével összhangban a töltőállomásokon folyamatosan bővítjük a szolgáltatásainkat a fogyasztói visszajelzéseket figyelembe véve, így a gasztronómiai ajánlatunkat is. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy március elejétől a gourmet szendvicsek mellett prémiumsaláták közül is válogathatnak az érdeklődők, ezzel még jobban kiszélesítve a teljes értékű főételekből álló kínálatunkat” – tette hozzá Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója, a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnöke.

Palágyi Eszter legújabb gourmet saláta- és szendvicskínálata március 1-től érhető el 71 OMV VIVA töltőállomáson országszerte.

Tonhalas fitneszsaláta

OMV Hungária Ásványolaj Kft.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 190 töltőállomást üzemeltet és 15 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon. Az OMV töltőállomások multifunkcionális szolgáltatóközpontokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 115 töltőállomáson frissen főzött, fair trade forrásból származó VIVA kávét, a shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV hálózatában 85, SPAR express-koncepció szerint átalakított shop működik. Az OMV Hungária közel 60 főt alkalmaz közvetlenül, töltőállomás-hálózatában pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak.

OMV Aktiengesellschaft

Az OMV kitermelési és kereskedelmi tevékenysége magában foglalja a kőolaj- és földgáztermékeket, az innovatív energiatermelést, illetve a legkorszerűbb petrokémiai megoldásokat – a felelős vállalati magatartás keretei között. A 2017-es, 20 milliárd eurós csoportszintű árbevételével és mintegy 20 700 munkavállalójával az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb, tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal rendelkezik Romániában és Ausztriában, amit egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfólió egészít ki az Északi-tengeren, a Közel-Keleten és Afrikában, valamint Oroszországban. Az üzletág napi termelése mintegy 348 000 hordó olajekvivalens volt 2017-ben. A Downstream-üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna, a társaság tíz országban több mint 2000 töltőállomást üzemeltet a 2017-es adatok alapján. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. Az OMV 2017-ben mintegy 113 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

SOCIAL MEDIA