Ikonikus kiadás a Springfieldtől

Tejszínhub

Idén tavasszal ismét találkozhatunk a Springfield jellegzetes fa logójával, amely megjelenik az ingeken, pulóvereken és a rövid ujjú pólókon. Ebben a szezonban kék-fehér-piros tónusokban képviseli a márka legújabb irányvonalát.

Az organikus pamut és az újrahasznosított poliészter használata a legfontosabb fenntartható kezdeményezés a szezonban. A pamut alapanyag megjelenik az ingeknél, pulóvereknél, dzsekiknél, míg a poliészter a vékonyabb kabátoknál. A termékekre a letisztult mintázat és a kék-fehér színek a jellemzőek; emellett a pulóvereknél visszatérnek a kilencvenes években ismert főiskolás stílus logói és üzenetei, illetve a szűk gallérú, mintás vagy egyszínű ingek is ismét teret hódítanak.

A másik irányvonal, a H2O program, a farmer előállítási, ezen belül is kiemelten az utókezelési folyamataira fókuszál: a lézeres és ózon technológiák segítségével a márka 50 és 90 százalékos vízmegtakarítást érhet el. Összehasonlítva a tradicionális technikákkal, az energiacsökkentés mellett kiküszöböli az olyan mérgező anyagok kibocsátását, mint a permanganát vagy a lúg. A kollekcióban megtaláljuk az ötzsebes nadrágokat és a különböző szabású – fit, skinny, hagyományos, répa – farmerokat.

Tavaszi kényelem

Női kollekcióban is megtalálhatjuk a R[ECO]NSIDER irányzatot környezetbarát ingekkel, felsőkkel és farmerokkal. A márka fenntartható darabjainál a tengerészkék tónusok lesznek irányadóak, amelyeket virágos mintákkal, világos színekkel díszített, illetve megjelennek az elegánsabb kialakítású nadrágok és dzsekik.

A projektben a környezettudatos anyagok sora olyan újdonságokkal bővül, mint az organikus pamut, az újrahasznosított poliészter és a TencelR szövet. Az organikus pamuttal az ingek, pólók, dzsekik vagy kötöttáruk előállítása fenntarthatóbb lesz; a poliészterrel ökobarát kabátokat, egy- vagy kétrészes fürdőruhákat terveznek; a TencelR a farmer anyagú darabok kialakításánál jelenik meg, köztük szoknyáknál, ruháknál és overalloknál.

A H2O program a lézer- és ózontechnológiák segítségével helyettesíti a hagyományos farmer utókezelési eljárásokat, ezáltal létrehozva egy sokkal fenntarthatóbb anyagot, csökkentett vízmennyiség (ózon esetében 90 százalékkal csökkentve, lézer eljárás esetén 50-nel), illetve kevesebb energia és kemikália felhasználásával. Emellett kiemelt szerepe van az újrahasznosított pamutnak, amely a farmerok összetételének 21 százalékát teszi ki: környezetbarát anyagokat kevernek új rostokkal, ennek köszönhetően sokkal fenntarthatóbb szövetet kapunk, melynek ugyanolyan megjelenése és stabilitása van, mint a hagyományos pamutnak.

SOCIAL MEDIA