Rakonczay a siker kapujában!

Hírek Kiemelt

Célegyenesben a Déli-sark Expedíció, mondta az RTL Reggeli című műsorában Németh Ottó. Az Expedíció Fővédnöke beszélt az elmúlt hetekről, és hogy hétfő délutáni órákban várható Rakonczay Gábor érkezése a Déli-sarki bázisra.

Az utolsó napi táborhelyről már látja a Déli-sarkot Rakonczay Gábor, aki 44 napja indult el a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról, s azóta egy szünnap, és két nap vihar miatti kényszerpihenő kivételével folyamatosan gyalogol, egy 94 kilós szánt húzva maga után.

„A küldetés a végéhez közeledik, mindössze 13 kilométer van hátra a távból, ami azt jelenti, hogy hétfőn, magyar idő szerint a délutáni órákban az expedíció várhatóan eléri a célját, vagyis a Déli-sarkpontot.  A mai menet hatodik órájában nagy nehezen felküzdöttem magam az egyik dombtetőre, és megláttam… Néhány fekete és fehér pötty volt csupán a távoli horizonton, de megálltam, és mutattam a többieknek, hogy ott van. Feltűnt előttünk a Déli-sark bázis. Negyvennégy napja indultunk el, az utolsó előtti napon 24.1 kilométert tettünk meg, és úgy örültünk, mint a gyerekek, mert a Déli-sark mostanra mutatta meg magát. Az érzés egyszerűen elképesztő! Már csak fél nap…” – mondta Rakonczay Gábor.

SOCIAL MEDIA