A Hankook felvidította a Mikulást váró gyermekeket

Inspiráció

A Hankook Tire Magyarország Kft. is támogatóként csatlakozott Budainé Krajcsovics Anita és Duda Attiláné, két dunavecsei óvodapedagógus magánkezdeményezéséhez. A szervezők és a Hankook egy különleges Mikulás-esemény megszervezésével és támogatásával varázsolták vidámabbá a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyerekosztályán ápolt gyermekek ünnepét.

Szülőként és orvosként is az egyik legnehezebb feladat, hogy feledtetni lehessen a kórházakban kezelt gyerekek fájdalmát és betegségét, az otthon, a család és a barátok hiányát. Mindez különösen igaz, ha olyan ünnepről van szó, amit egészségesen mindannyian a szeretteink körében szoktunk tölteni. Hogy az idei Mikulás kicsit vidámabban telhessen a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyerekosztályán kezelteknek, a kórház engedélyével megvalósuló magánkezdeményezés során a szervezők december 3-ára gyógyító meseélménnyel, egy különleges bábelőadással készültek. A bábokat és a dekorációs elemeket a Dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola 2/A osztályos tanulói saját kezükkel készítették.

A legkisebbeknek a Mikulás-ünnep azonban nem lehet valódi ünnep finom édességek, mókás meglepetések és játékok nélkül. A Hankook ezért 200 ezer forintos, tartós játékok megvásárlására szánt támogatással járult hozzá ahhoz, hogy az ápolásra szoruló gyerekek arcára a lehető legnagyobb mosolyt lehessen csalni.

Nagy örömmel fogadtuk a szervező édesanyák megkeresését, hiszen tudjuk, hogy a Mikulás minden jóval megtöltött csomagjaival mekkora vidámságot tud hozni a legkisebbeknek. A Hankook Értékteremtő Program égisze alatt büszkén álltunk támogatóként a példaértékű kezdeményezés mellé. Reméljük, hogy ezzel a gesztussal mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy minél több gyermek számára legyen igazi ünnep a Mikulás” – mondta Hwang Seong-Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy a Hankook a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat támogatta. A Hankook Értékteremtő Program keretein belül megszervezett „Tekerd jobbra!” jótékonysági kerékpáros kampánynak 2016-ban a kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont Osztálya volt az egyik kedvezményezettje: akkor 3 millió forintos pénzbeli támogatásban részesült.

SOCIAL MEDIA