MagyarBrands 2018: Megvannak a győztesek!

Kiemelt Piac

A MagyarBrands program idén kilencedik alkalommal értékelte a kiváló magyar márkákat: a fogyasztói, üzleti és innovatív kategóriában kiválóan teljesítő hazai márkák 2018-ban először munkáltatóként is megmérettethették magukat.

 

A MagyarBrands 2009 óta minden évben díjazza azokat a magyar márkákat, amelyek Magyarországon születettek, vagy a létrejöttükben-alapításukban magyarok vettek részt. A Programban kiválóan teljesítő márkák lehetőséget kaptak 2018-ban először, hogy Munkáltatói kategóriában is megmérettethessék magukat a szakmai bizottság előtt. A díjra csak a MagyarBrands weboldalon keresztül elérhető kérdőív kitöltésével lehetett pályázni.

„Kiváló Munkáltatói Márkának lenni ma már elkerülhetetlen. Mégsem egyszerű feladat, mert ez az építkezés a marketing, a PR és a HR területek összefogását teszi szükségessé. Nagy örömünkre szolgál, hogy a legkiválóbb magyar márkák között több munkáltatóként is jól helytáll, ezért kötelességünknek éreztük a piac figyelmét erre a szempontra is ráirányítani”– mondta László Géza, a MagyarBrands programigazgatója az új kategória kapcsán.

A Kiváló Munkáltatói Márka díj elnyerésének az alapfeltétele, hogy a pályázó márkának nyernie kell valamelyik alapkategóriában is. A munkáltatói márkák kiválasztásában HR adatok adták az alapot: a Program vizsgálta a munkatársak számát, a bérek változását és a fluktuáció mértékét az elmúlt egy éven belül. Fontos szempont volt, hogy az adott vállalat milyen béren kívüli juttatásokat ad, milyen aktivitást végez a munkáltatói környezet javítása érdekében, és mennyire fektet hangsúlyt a megtartásra, a meglévő munkaerő megbecsülésére.

Az új MagyarBrands kategóriában díjazott vállalatok nagyon változatos képet mutatnak: van köztük többmilliárdos bevételű nagyvállalat, de kisebb családi vállalkozás is tudott sikeresen szerepelni.

A MagyarBrands program kutatási igazgatója, Donkó Dávid elmondta, hogy a Kiváló Munkáltatói márka kategória győztesei kiemelten foglalkoznak a  munkáltatói márkaépítés gyakorlatával, így szinte egytől – egyig rendelkeznek karriertámogató képzésekkel, munkavállalói lojalitást növelő, és mentorprogrammal is. A beérkezett pályázatokból az is kiderült, hogy a legvonzóbb munkáltatók belső elégedettség-mérésekkel figyelik munkavállalóik igényeit, az anyagi juttatások mellett pedig többek között céges rendezvényekkel, csapatépítő programokkal és rugalmas munkaidővel ösztönzik dolgozóikat.

A Kiváló Munkáltatói Márka díjat 2018-ban a következő márkák nyerték el:

Agrosprint, Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, Concorde, Dr.Herz, KöBE, Food Base, Market, Mystic Nails

A 2018-as MagyarBrands program győzteseinek a teljes listája megtekinthető az alábbi linken:
http://magyarbrands.hu/magyarbrands-program/magyarbrands-dijazott-markak/

SOCIAL MEDIA