Mérföldkő a Nike történetében

Márkák

November végén érkezik Kyrie Irving, a Boston Celtics All-Star irányítójának új cipője, a Nike Kyrie 5. A tervezők a korábbi darabok sikeres megoldásait ötvözték a Nike innovatív technológiájával, amely újabb szintre emeli a cipő teljesítményét. Kyrie Irving a tervezési folyamatban a megszokottnál is aktívabban vállalt szerepet, ennek eredményeként a Kyrie 5 a sorozat legőszintébb modellje lett.

„Nézd, milyen messze jutottunk” – ez volt Kyrie Irving első reakciója arra a kérdésre, hogy hogyan írná le 17 éves önmagának az új cipőt, amely minden eddigi modellnél erősebben közvetíti a személyiségét.

„A Kyrie 5 egy újabb lépés előre, óriási a technológiai fejlődés a sorozat első darabjához, a Kyrie 1-hez képest. Próbálok minél többet beletenni a cipőkbe abból, ami én vagyok, hogy jelképezze mindazt, amiben hiszek és ami szerint élek. Régebben csak egy nagyon jól kinéző cipőt szerettem volna, most az volt a cél, hogy személyesebb legyen. Aktívabban kivettem a részem a tervezési folyamatokból, mint korábban bármikor. A színállások mind-mind egy történetet mesélnek el, jelentenek valamit számomra. Ez a cipő egy darab belőlem” – mondta az NBA sztár.

A Kyrie 5 nemcsak az irányító számára különleges, de a Nike történelmében is fontos mérföldkő – ebben a cipőben debütál a sportszergyártó legújabb fejlesztése, az ütéscsillapításért felelős Air Zoom Turbo technológia.

A nagy felületű, rekeszekre osztott Zoom Air légbetétet kifejezetten a hirtelen irányváltások megkönnyítésére tervezték. Hála az újításnak, a szemkápráztató cseleiről híres kosaras gyorsabban és könnyebben mozoghat, miközben a jobb teljesítményről sem kell lemondania.

A másik szembeötlő újdonság a Flywire szálak újrarendezése, amelyet a Vénusz légycsapója néven ismert húsevő növény inspirált. A lábfejet átölelő Flywire rendszer közvetlenül az Air Zoom Turbo légbetéthez kapcsolódik, így tökéletes illeszkedést és tartást biztosít a sportoló számára.

A cipő talprendszerébe is jutott Kyrie személyiségéből: a tapadást segítő mintázat a bal vállán látható Hamsa tetoválás elemeit idézi meg, amelyekről azt mondják, távol tartja a játékostól a rossz erőket.

A Nike Kyrie 5 november 22-én érkezik a hazai üzletekbe a „Blk Mgc” színállásban.

SOCIAL MEDIA