Slánicz Béla lett a BÁV Zrt. új vezérigazgatója

Karrier

Slánicz Béla 2018. június 15-től kezdi meg munkáját a BÁV Zrt.-nél. A szakember csaknem 25 éves tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi, illetve IT vállatok irányítása területén, és karrierje során számos felsővezetői pozíciót töltött be.

Slánicz Béla az Asseco CE Magyarország Zrt.-től érkezett a BÁV-hoz, amelynek 2016-tól volt az elnök-vezérigazgatója. Ennek keretében az Asecco két leányvállalata, a Statlogics Zrt. és a GlobeNet Zrt. összeolvadását irányította, 2013-tól pedig a vállalat jogelődjének számító Statlogics Zrt. elnök-vezérigazgatója volt. 2001 és 2013 között a Provident Pénzügyi Zrt.-nél dolgozott gazdasági igazgatóként, majd vezérigazgató helyettesként, illetve nemzetközi üzletfejlesztési vezetőként, végül 2011 és 2013 között a cég stratégiai vezérigazgató-helyetteseként. 1998 és 2001 között az AON Magyarország Tanácsadó és Pénztárszolgáltató Rt. gazdasági és operációs igazgatója, valamint a Budapest Országos Kötelező Magánnyugdíjpénztár ügyvezetője volt. Ezt megelőzően a Winterthur Biztosítónál és az NN Magyarországi Biztosító Zrt.-nél töltött be vezetői pozíciókat.

Slánicz Béla diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte 1996-ban számvitel-aktuárius szakirányon, emellett az Oxford Brooks University-n folytatott MBA tanulmányokat, és szerzett CMS képesítést. A nős, két gyermekes szakember magyar anyanyelve mellett folyékonyan beszél angolul.

A BÁV Zrt. korábbi vezérigazgatója, Mohl László a BÁV-on kívül folytatja karrierjét.

SOCIAL MEDIA