Már csak pár napig szavazhatsz a kedvenc könyvedre!

Inspiráció

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított díjakkal az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit tüntetik ki. A közönség május 10-ig szavazhat arról, hogy ki nyerje 2018-ban a Libri irodalmi közönségdíjat.

A tavalyi év könyvterméséből 143 tény- és szépirodalmi könyv felelt meg a díj követelményeinek, amiből 107 neves közéleti személyiség, művész, író, és tudós szavazata alapján alakult ki az a 10-es lista, amire a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat. Három verseskötet, három regény, két esszé-, és egy paródiakötet, valamint egy memoár közül kerülnek ki az idei Libri irodalmi díjasok. Az ünnepélyes díjátadó gálán, május 15-én a 10 döntős szerző részvételével derül ki, mely könyvek kapják a nívós elismeréseket, a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat.

A Libri irodalmi díj idei döntősei:

1. BÖDŐCS TIBOR: Addig se iszik

2. FÖLDÉNYI F. LÁSZLÓ: A melankólia dicsérete

3. KEMÉNY ISTVÁN: Lúdbőr

4. NÁDAS PÉTER: Világló részletek I-II.

5. PARTI NAGY LAJOS: Létbüfé

6. PEER KRISZTIÁN: 42

7. SPIRÓ GYÖRGY: Kőbéka

8. TOLNAI OTTÓ: Nem könnyű

9. TOMPA ANDREA: Omerta

10. VIDA GÁBOR: Egy dadogás története

A zsűri tagjai:

Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja; Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, a Zenélő Egyetem szakmai igazgatója; Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház tagja; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató; Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

A közönség május 10-ig szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, ami a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből áll össze. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.

A díjról, a 143 könyvről, a döntős művekről és szerzőikről minden információt megtalál itt:

SOCIAL MEDIA