Japán kocsit – Angliából

Hírek

A Toyota bejelentette, hogy a jövő héten a Genfi Autószalonon leleplezésre kerülő harmadik generációs Aurist a vállalat angliai Burnaston üzeme gyártja majd.

Toyota bejelentette, hogy a harmadik generációs Toyota Aurist a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert japán gyártó angliai Burnaston üzemében gyártják majd, míg az új modell motorjainak nagy része az észak-walesi Deeside gyárában készül majd.

Az ötajtós és kombi változatához is elérhető környezetbarát hibrid elektromos hajtás révén a magyarországi flottapiac zöldítésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett Auris új generációjának világpremierjét március 6-án rendezi meg a Toyota a Genfi Autószalonon, és a vállalat ekkor oszt meg további információkat az autóról. A döntés azt követően született, hogy a TME tavaly márciusban bejelentette: több mint 240 millió fontos beruházással fejleszti tovább a Toyota nagy-britanniai gyártókapacitásait. Az üzemben új technológiákat és rendszereket honosítottak meg, hogy a létesítmény alkalmassá váljon a Toyota Új Globális Platformra (TNGA) épülő autók gyártására.

Burnastonban tett látogatása során Dr. Johan van Zyl, a TME elnök-vezérigazgatója elmondta: “A TNGA-alapú autók helyi gyártása fontos része azon tervünknek, hogy növeljük üzemeink nemzetközi versenyképességét. Az új Auris Burnastonban, a legtöbb motorja pedig Deeside-ban készül majd, ami egyértelműen jelzi, mennyire bízunk a nagy-britanniai munkatársainak szakértelmében és képességeiben. Mindent megteszünk azért, hogy az Egyesült Királyságban működő üzemeink olyan versenyképesek legyenek, hogy továbbra is európai gyártási tevékenységünk központjaként szolgálhassanak. Az Egyesült Királyságban gyártott autóink mintegy 85 százalékát Európába exportáljuk, megőrizve ezzel az itteni és az európai piacok közti szabad és akadálytalan kereskedelmet, ami a jövő sikerének záloga.”

Marvin Cooke, a TMUK ügyvezető igazgatója hozzátette: “Remek hír ez a Toyota angliai leányvállalata, a helyi beszállítóink és az egész brit autóipar számára. A Toyota döntése azt jelzi: a vállalat bízik abban, hogy a Toyota nagy-britanniai gyártóüzemei képesek egyre jobb autókat előállítani a vásárlók számára. Egy TNGA-alapú új modell bevezetése komoly felelősséget jelent, és mi elkötelezetten törekszünk arra, hogy a lehető legjobb minőségű autókat és motorokat állítsuk elő – méghozzá a legjobb áron. Továbbra is javítani fogjuk termelékenységünket és versenyképességünket, hogy biztosítsuk a Toyota gyártási tevékenységének ígéretes jövőjét az Egyesült Királyságban.”

SOCIAL MEDIA