Loncsár Tibor a SAS Magyarország új cégvezetője

Karrier

Január elejétől új cégvezető erősíti a SAS Magyarország csapatát. Loncsár Tibor Musza Istvántól veszi át a pozíciót, aki közel 25 év után távozik a cégtől.

Január elejétől új cégvezető erősíti a SAS Magyarország csapatát. Loncsár Tibor Musza Istvántól veszi át a pozíciót, aki közel 25 év után távozik az innovatív analitikai, üzleti intelligencia és adatmenedzsment szoftvereket gyártó és szolgáltatásokat nyújtó, világszerte több, mint 83,000 ügyfelt támogató cég magyar vállalatától.

Musza István nevéhez fűződik a SAS magyarországi irodájának 1993-as megalapítása. A cég az ő vezetésével építette ki jelenlegi ügyfélkörét mind a kereskedelmi, mind az állami szektorban, beleértve olyan ügyfeleket, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Államkincstár, a Központi Statisztikai Hivatal, az OTP Bank, a CIB Bank, az MKB Bank, az Erste Bank, az UniCredit Bank és a Magyar Telekom.

Az új vezető a SAS Magyarország további üzleti terjeszkedését és gyorsabb növekedését segíti majd elő mind az üzleti, mind az állam szektorban. Tudja, hogy a fejlett analitika, az adatmenedzsment, valamint az üzleti intelligencia szoftverek és szolgáltatások megfelelő alkalmazásával jobb döntések születnek, a működés nyereségesebbé válik, a fejlődés pedig fenntartható marad.

“Két okból is rendkívül izgalmasnak találom új munkámat a SAS Magyarországnál. Egyrészt – bár szerencsésnek mondhatom magam, amiért az informatika igen széles palettáján szerezhettem tapasztalatokat ügyfél és szállítói oldalon is -, a fejlett analitika mindig is a személyes kedvencem volt. Másrészt pedig meggyőződésem szerint a világ – és a magyar piac is – nagyjából mostanra érett meg igazán arra, hogy valóban megértse és megfelelően kiaknázza az adat-analitikai tudományokban és eszközökben – mint például a SAS portfóliójában – rejlő lehetőségeket” – mondta Loncsár Tibor.

Loncsár Tibor a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán végzett, ezután „Menedzsment Tudományok és Információs Rendszerek” témában folytatott tanulmányokat az amerikai University of Texas at Austin egyetemen. Több, mint 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik, melyet különböző informatikai és sales management pozíciókban szerzett. Négy évet dolgozott a Microsoftnál technológiai vezetőként, 7 évig volt a Dubai eGovernment program igazgatója, 6 évet töltött Group CIO-ként a MOL Csoportnál és 7 évig dolgozott a telekommunikációs szektorban Magyarországon, Kanadában és Svájcban.

Számos szakmai elismerésben részesült, többek között az év CIO-jának választották 2003-ban, valamint elnyerte a “Közel-Keleti, Év eGovernment Projektje” díjat 2011-ben Dubaiban.

SOCIAL MEDIA