Budapest Airport: egymillió plusz ülőhely 2018 nyarától

Márkák

Folytatódnak a járatfejlesztések a Budapest Airportnál: csak az eddigi előzetes bejelentések alapján, 2018 nyarán egymilliónál is több ülőhelyet kínálnak a légitársaságok a Budapestről induló járatokon, mint a tavalyi év azonos időszakában. A Wizz Air négy, a Ryanair egy új desztinációt jelentett be és tavasszal indulnak az Észak-Amerikába közlekedő járatok a LOT lengyel légitársaság és az American Airlines színeiben is.

Már az év elején számos új járatról és járatsűrítésről számolhat be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, aminek köszönhetően nemcsak a Budapestről elérhető desztinációk palettája, hanem a repülőgépeken kínált ülőhelyek száma is jelentős mértékben bővül.

Idáig a Wizz Air árult el legtöbbet 2018-as terveiről: a légitársaság márciusban a norvégiai Stavanger városába heti két, Athénba heti négy járatot indít, és a spanyol baszkföldi tengerparti város, Santander lefedésével bővíti a Magyarországról elérhető nyaralóvárosok számát, heti három járatindulással. Ugyancsak újdonság a Wizz Air palettáján a májustól elérhető Budapest-Bázel útvonal – a francia-német-svájci hármas határon fekvő nagyvárosba heti ötször lehet eljutni a légitársasággal. A Ryanair ugyancsak egy várhatóan igen népszerű üdülővárost vesz fel budapesti menetrendjébe: március végétől ismét heti három alkalommal repíti az utasokat a ciprusi Paphosba.

Május elején az új transzatlanti úticéloké a főszerep: A LOT május 3-án indítja New York JFK repülőtérre közlekedő járatát, amely heti négyszer szállít utasokat, 5-én pedig a heti két, Budapest-Chicago járatot üdvözölhetjük a LOT-nak köszönhetően. Ugyanezen a napon repül 2018-ban először az American Airlines napi rendszerességgel közlekedő philadelphiai járata, amely a nyári időszakban szolgálja ki az utasok igényeit.

 

Új útvonalak/új légitársaságok/új úticélok 2018-ban

Légitársaság

Úti cél

Indulás dátuma

Heti rendszeresség

Wizz Air

Stavanger

március 15.

2

Wizz Air

Athén

március 25.

4

Ryanair

Santander

március 26.

3

Ryanair

Paphos

március 27.

3

Wizz Air

Bázel

május 3.

5

LOT

New York

május 3.

4

LOT

Chicago

május 5.

2

American Airlines

Philadelphia

május 5.

7

 

SOCIAL MEDIA