Andersonból Hive Creative

Piac

Augusztustól Hive Creative néven működik tovább az Anderson Communications.

Augusztustól Hive Creative néven működik tovább az Anderson Communications. Az ügynökség új arculattal, pozicionálással és új ügyfelekkel folytatja a munkát.

Az Anderson Communications-ben 50%-os tulajdonrészt vásárolt a cég korábbi vezető tanácsadója, Tóth-Nagy Péter. Így Kékkői Zoltán és Tóth-Nagy Péter 100%-os tulajdonosai és egyben új ügyvezetői az ügynökségnek.

A vásárlás fordulatot hozott az ügynökség életébe, ugyanis 2017. augusztus 1-től új arculattal és új névvel, Hive Creative-ként működik tovább a régi Anderson. A korábbi PR, BTL, ATL és CSR tevékenységek mellett tematikus, employer branding ügynökségként folytatja munkáját a Hive Creative. „Ez nálunk nem légből kapott trend, több mint 8 éve foglalkozunk employer brading-gel” – mondta Kékkői Zoltán, a Hive Creative ügyvezetője.

A hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalatok megosztására a Hive Creative elindította szakmai blogját is, a munkaltatoimarka.blog.hu-t, amelyen keresztül minden érdeklődő betekintést nyerhet a munkáltatói márka építés titkaiba.

2017-ben mutatta be a Hive Creative csapata a HireWiser-t, egy speciális online márka- és munkáltatói imázs elemző rendszert. A fejlesztést a COVA-val és a Neticle-lel közösen vitte véghez az ügynökség. A HireWiser-rel akár 4 évre visszamenőleg is felkutatható egy-egy munkáltatói márkához kapcsolódó fogyasztói megítélés. Az employer branding elemző rendszer egyedi mérési metódusa feltérképezi, hogy az online világban mit mondanak a szektorról, a cégről és a márkáról, majd belső szervezeti felmérés segítségével feltárja a cég valós állapotát is. Ezt követően összehasonlítja a belsőt a valós idejű külső kommunikációval, ezáltal megmutatja, hogy konzisztens-e a vállalat kommunikációja. Végül a három tanácsadó cég közösen megfogalmazza azt a stratégiai tervet, melynek kivitelezése az ügyféllel szorosan együttműködve történik.

„A munkáltatói márkaépítés nem új keletű dolog, de a HireWiser szemléletmódban más, mint ahogy eddig ismertük. Lényege az, hogy közösen EGY stratégiát készítünk, együtt lélegezve más szakterületekkel” – mondta a Hive Creative új tulajdonosa, Tóth-Nagy Péter.

Az ügynökség jelenlegi megbízói mellett új partnerekkel, az Otto Fuchs Hungary Kft.-vel, az Energofish Kft.-vel és a Tematic Media Group-pal bővült az ügyfélkör. Az Otto Fuchs részére a cég munkáltatói márka értékeit bemutató imázsfilmet készít, az Energofish-nél a Hive Creative feladata az értékesítés támogatása és a teljes vállalati marketingtevékenység menedzselése. A Tematic Media Group-nál a cégcsoporthoz tartozó termékek és szolgáltatásokhoz kapcsolódó kreatív feladatokban, kampánytervezésben és rendezvényszervezésben tanácsadói feladatokat végez a Hive Creative.

(Fotó: Hive Creative Facebook)

SOCIAL MEDIA