Lengyelországban bővít a Guardian Glass

Márkák

A Guardian hisz a régió gazdasági fejlődésében és az üvegipar további bővülésében, ezért indulhat az ország második síküveggyárának műszaki tervezése.

Guardian Glass másfél millió dolláros költségkeretet hagyott jóvá második lengyelországi síküveggyárának műszaki tervezései munkáira. A társaság Lengyelországban jelenleg egy síküveggyárral rendelkezik Czestochowában, és az üvegtermékek iránt a lakossági és üzleti szektorban is folyamatosan bővülő kereslet kielégítése érdekében tervezi az új gyártóüzem létrehozását. Az új üzem a tervek szerint már 2019 első negyedévében elkészülhet. Az üzemben a társaság a lengyel, illetve környező országok piacaira gyárt majd modern bevonattal ellátott, energiahatékony üvegeket.

A Guardian Glass elnök-vezérigazgatója, Kevin Baird hangsúlyozta, hogy a második lengyelországi síküveggyár létrehozása jelzi, a Guardian hisz a régió gazdasági fejlődésében és az üvegipar további bővülésében. „Egy újabb lengyelországi síküveggyár létrehozása kiválóan illeszkedik globális üzleti stratégiánkhoz és marketingterveinkhez. Biztosak vagyunk abban, hogy üvegtermékeink számára megtaláljuk az új lehetőségeket és piacokat Európában.”

„Az üveg iránti kereslet Európában folyamatosan bővül, egyrészt mivel a magántulajdonú és üzleti ingatlanok kialakítása során a felhasználók igyekeznek egyre több természetes fényt juttatni az épületek belsejébe, másrészt mivel a lakásokban a dupla üvegezésű nyílászárókat egyre többen tripla üvegezésűre cserélik” – tette hozzá Guus Boekhoudt, a Guardian Glass in Europe alelnöke. „Tekintve, hogy Lengyelország Európa egyik fő ablakgyártója, helyszínként logikus választás egy második síküveggyár létrehozásához.”

A czestochowai üzemen felül a Guardian Glass Európában 10 telephellyel is rendelkezik, többek között Orosházán, Thalheimben (Németország), Ryazanban és Rostovban (Oroszország).

(A képen az orosházi gyár látható.)

SOCIAL MEDIA