A UPS felvásárolja a brit Freightexet

Márkák

Az akvizíció révén a UPS belép az Európában is egyre növekvő közvetített közúti 3PL (third party logistics) szállítmányozási piacra a Freightex meglévő ügyfél- és alvállalkozói körére alapozva.

UPS bejelentette, hogy felvásárolja az egyesült királyságbeli Freightexet, mely FTL (teljes teherautórakománnyi) és LTL (teljes teherautónál kevesebb rakománnyi) szolgáltatást egyaránt biztosító, specializált és hűtött közúti fuvarozással foglalkozó vállalat.

A UPS 2015 augusztusában felvásárolta a Coyote Logistics-et, mely az észak-amerikai piac egyik vezető közvetített szállítmányozással foglalkozó cége. Minthogy a Coyote és a Freightex üzleti modelljei jól kiegészítik egymást, a UPS tervei szerint a két cég a legjobb technológiákat, üzleti folyamatokat, illetve alvállalkozói és ügyfélkörét is megoszthatja majd egymással.

A Freightex szolgáltatásait a legkülönbözőbb méretű és iparágban tevékenykedő szállíttató cégek veszi igénybe Európa szerte. A cég nyolc létesítménnyel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Európa más pontjain.

A Freightexet, mely a UPS teljes körű tulajdonában lévő leányvállalataként működik tovább, a jövőben is Tim Phillips vezeti majd.

„Az Egyesült Királyság és Európa is stratégiai közvetített, 3PL teheráru szolgáltatási piac a UPS számára, mely számottevő határokon átívelő lehetőséget is rejt magában” – mondta el Alan Gershenhorn, a UPS kereskedelmi igazgatója.

Az európai teljes 3PL piac előrejelzések szerint 174 milliárd dollárt tett ki 2016-ban. A közvetített teheráru szállítmányozás ezen belül is különösen gyorsan növekszik, és mind a szállítatók, mind a szállítmányozó cégek egyre szívesebben veszik igénybe ezt a típusú szolgáltatást. A közvetített szállítmányozás gyakran nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé az alvállalkozói szállítási kapacitások magasabb kihasználtsága révén, mint a saját flották üzemeltetése.