Elköteleződést erősít a brit Speedo tematikus magazinkampányával

Márkák

A Men´s Health, Women´s Health és Runners´ World magazinok print, digitális, social media és videóplatformjait választották célcsoportjuk hatékonyabb elérése érdekében.

A kampány célkitűzése, hogy a vásárlók a márkára mint „szakértőre” tekintsenek, és kampányukkal kimozdítsák a Speedot az egyszerű „úszómárka” imázsából, illetve az edzőteremből az uszodába csalogassák a fogyasztókat. Ehhez segítségképp a#GetSpeedoFit program keretében edzéstervekkel és tanácsokkal is kiegészítették a kampányt, amelyek a Hearst Magazines kiadócsoporthoz tartozó print, online stb. felületein jelentek meg.

A kampány eredményei magukért beszélnek: az olvasók 46%-a érdekesnek találta a #GetSpeedoFit programot, a call-to-action hatás – a fogyasztók körében mért adatok alapján – print esetében 55%, míg a weboldalra érkezők esetében 85% volt. A kampány során használt lapok olvasói esetében pedig szignifikánsan nőtt a márkahűség.

„A Speedo-kampány példaértékű: a jelentős meddőszórást eredményező nagy elérésű médiumok mixe helyett tematikus, jól célzott, erős márkaértéket képviselő lapokat és azok cross-platform felületeit választotta a márka a kampányához. Látható, hogy megfelelően célozni nem csak online felületeken lehet, hanem printtel is, amely reklámhatása általában megelőzi a digitális eszközökét. A Speedo-kampány feltehetően ár-érték arányban is jól működött” – hangsúlyozta Torma Tibor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete sajtónépszerűsítő kampányának vezetője.

SOCIAL MEDIA