Prémium sporthajót mutatott be a Toyota

Márkák

A Toyota Japánban bemutatta új prémium sporthajóját, a Ponam-28V sportcirkálót, amelyet 50 vállalatból álló kereskedőhálózat forgalmaz majd.

Ponam-28V a Japán Nemzetközi Hajókiállításon 2016 márciusában bemutatott Toyota-28 Concept kereskedelmi forgalomba kerülő változata, egy prémium sport cirkáló. A hajó három legfontosabb jellemzője a Yanmar Co., Ltd vállalattal közösen kifejlesztett Toyota Hibrid Hajótest, az autóiparban használatos technológiákra épülő vezetősegítő berendezés, és a Ponam modellcsalád áramvonalas formavilága és luxusszínvonalú kialakítása.

A Toyota kínálatában már eddig is szerepelt a 35 láb hosszú Ponam-35 és a 31 láb hosszú Ponam-31, most pedig a 28 láb hosszú Ponam-28V bemutatásával tovább bővült a Ponam-sorozat. (A név a „Te Waipounamu” szóból származik; a maorik nyelvén így hívják Új-Zéland déli szigetét.) A Ponam-28V erőforrása egy 3,0 literes, soros négyhengeres, közvetlen üzemanyag-befecskendezéses dízelmotor, ami eredetileg a Land Cruiser Pradokínálatában szerepelt. A hajós felhasználáshoz átalakítva károsanyag-kibocsátása, zajszintje és vibrációja minimális. A hajó manőverezhetőségét az autóiparból származó technológiákkal működő vezérlőrendszerek, például a világ első egytengelyes Toyota Virtuális Horgony Rendszere (TVAS) segítik.

A Ponam-28V belépő szintű változatának kiskereskedelmi ára 19.200.000 japán jen, nagyságrendileg 52 millió forint. A Toyota a jövőben is arra törekszik, hogy hajózási üzletága számára vonzó termékeket fejlesszen ki, amelyek tökéletes eszköznek bizonyulnak a vásárlók kellemes időtöltéséhez, és jól illenek életstílusukhoz.

Érdekesség, hogy egy másik legendás autógyártó, az Aston Martin most lépett be a luxushajók piacára. Az ő modelljükről itt látható egy videó:

SOCIAL MEDIA